fbpx
Nieuws

Nest: retailkanaal blijkt succesvol

Internetthermostaat Nest profiteert behoorlijk van het aanbieden van slimme thermostaten via retailkanalen, zoals Media Markt, Wehkamp en CoolBlue. Hoewel de nieuwbakken aanbieder van ketelaansturingen geen aantallen bekend maakt, is de strategie volgens general manager Lionel  Paillet baanbrekend voor de Nederlandse installatiebranche. “Onze filosofie is dat een bewoner beslisser is de aansturing van zijn huisinstallaties.”

Nest (2)“Door deze move staat de slimme thermostaat als product en het ’thoughtful home’ als fenomeen volop in de belangstelling”, zegt Paillet bij de introductie van de Nest Cam, een derde product van de Amerikaanse onderneming die 9 maanden geleden voet op Nederlandse bodem zette met een internetthermostaat en een geavanceerde rook- en CO-melder. Inmiddels is met alle ketelfabrikanten, enkele energiemaatschappijen en onafhankelijke aanbieders de markt van slimme (internet)thermostaten aardig gevuld.

Installateur nodig

Overigens is het niet zo dat Nest de vakinstallateurs links laat liggen, benadruk Paillet. Het aansluiten van een thermostaat op de ketel is volgens de topman nog altijd een klusje voor de professional. De fabrikant heeft een programma waarbij installateurs opgeleid en ingeschakeld worden om de thermostaat te installeren. Rexel verzorgt de distributie van de Nest-producten, die onder meer ook via Essent en enkele grote servicebedrijven wordt aangeboden.

Update thermostaat

Nest komt deze zomer met een update van haar thermostaat. Nieuw is dat er een alertmodus komt voor grote temperatuurdalingen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor toepassing in recreatiewoningen, waar in de winter nog wel eens leidingen kunnen bevriezen. Nieuw is ook de Emergency Shut-Off; bij brand kan via de rookmelder automatisch de ketel uitgeschakeld worden. Ook nieuw is de optie om meerdere thermostaten via één app te bedienen. Er komt overigens geen modulerende versie van Nest Learning Thermostat, zo bleek op de persconferentie. De thermostaat wordt in haar aan/uit-variant nu in 5 Europese landen aangeboden. (Benelux, Frankrijk, Engeland).

nest camBinnenhuiscamera

Nieuw in het productportfolio is de Nest Cam. Deze binnenhuiscamera heeft bewegingssensoren, videogeschiedenis (via abonnementsvorm) nightview, zone-indeling, babyfoon-functie en een hoge beeldresolutie (1080p). Woningeigenaren kan via internet ten alle tijden in zijn eigen huis kijken. De gemeenschappelijke app, eveneens vernieuwd, koppelt thermostaat, rookmelder en camera. Zo kunnen gastoestellen automatisch uitgeschakeld worden bij brand, en kan de camera ingeschakeld worden voor opname.

3 reacties op “Nest: retailkanaal blijkt succesvol

  1. R.Bekker schreef:

    Info camera

  2. R.Bekker schreef:

    Info binnenhuiscamera

  3. R.Bekker schreef:

    Info binnenhuiscame

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.