fbpx
Nieuws

Nieuwe thermostaat voor Vaillant

Vaillant heeft een nieuwe thermostaat. De sensoHOME is in bedrade en draadloze versie beschikbaar en is met behulp van een gateway en app ook van afstand te bedienen.

Tot dusver had Vaillant enkel de vSMART als slimme bediener van de eigen cv-ketels. Deze thermostaat blijft gewoon in het assortiment. De nieuwe sensoHOME heeft met het zwarte glazen front een iets luxere uitstraling. De touchscreen display van 3,5 inch heeft een hoge resolutie, en eenvoudige, duidelijke menustructuur en navigatie.

Ook regeling voor meerdere zones

Wie de klokthermostaat slim wil maken, bijvoorbeeld voor bediening op afstand, moet gebruik maken van een gateway (sensoNET) en de bijbehorende sensoAPP.

In de nieuwe look zijn er twee nieuwe regelingen. Naast de ruimtethermostaat, is er ook de sensoCOMFORT, een ruimteregeling voor onder meer ook de warmtepompen van Vaillant en cv-installaties met meerdere groepen. Op de sensoCOMFORT zijn ook de decentrale radiatorthermostaatknoppen aan te sluiten zodat een zoneregeling kan worden gemaakt. Met een optionele buitenvoeler kan er een weersafhankelijke regeling worden gerealiseerd.

De regelaars werken volgens het eBus protocol van Vaillant en zijn dus niet universeel toepasbaar. Ze werken op Vaillant-toestellen die vanaf 2006 zijn geproduceerd.

4 reacties op “Nieuwe thermostaat voor Vaillant

 1. BvdSteeg schreef:

  Is de 3-weg klep van Vaillant nu probleemloos of moet de klep nog steeds vervangen worden omdat de klep stroef werkt of vastloopt?

 2. Arjen van der Knaap schreef:

  Het blijft hopeloos in installatie land.
  Ieder zijn eigen protocol…..
  Denken in hokjes.
  Zo komen we toch niet verder?
  Hoe moet dit nu in de woningen?
  Allemaal een Homey als bruggenbouwer in je huis om al die protocollen en signalen te koppelen?

  De Somfy zonwering, de Siemens huishoud apparaten, de Zigbee/Z-Wave verlichting, (warmte) accu’s, opladers auto’s, Omvormers PV-panelen, enz.
  Iedereen heeft zijn eigen protocollen.
  Waarom????
  Android is groot geworden, omdat het een open systeem is, en iedereen er apps voor kon maken.

  Er zal een omschakeling gemaakt moeten worden van vraaggestuurde energie, naar aanbodgestuurde energie afnemen.
  Samenwerking tussen partijen wordt een must. Ook voor de eengezinswoningen woningen.

 3. Jan S schreef:

  Volgens mij is eBus een protocol waar in het verleden afspraken over zijn gemaakt met alle fabrikanten om eenvoud te behouden. Naar mijn weten is alleen Vaillant de partij die deze afspraak nakomt. eBUS heeft (naar mijn weten) bijna twee keer zoveel meet- en of -schrijfpunten die uitgelezen kunnen worden dan openTHERM.

  @BvdSteeg; Maakt Skoda nog slechte auto’s? Die klep zat in meer toestellen uit die tijd. De kleppen tegenwoordig zijn zeer betrouwbaar en maakt vele installaties van deze tijd een stuk eenvoudiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.