fbpx
Nieuws

Nieuw nummer vakblad op de mat

Dinsdag 29 augustus verschijnt er weer een nieuw exemplaar van het vakblad Installatie en Sanitair op de mat. Het thema is deze keer binnenklimaat, met onder andere verhalen over LTV en over schade aan balansventilatie. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Het bezoekerscentrum Grebbelinie in Renswoude vertelt het verhaal van een eeuwenoude verdedigingslinie. Het wordt op een innovatieve en duurzame manier gekoeld en verwarmd. Naast zonnepanelen, thermische isolatie en een met pellet gestookte biomassa ketel, heeft het gebouw buffervaten met een innovatief snufje: PCM-bollen.

Energieneutraal

De weg naar energiezuinig en –neutraal bouwen is er een met hobbels en valkuilen. Vanaf 2021 moeten opgeleverde woningen aan de strenge bijna-energieneutrale eisen voldoen. Wellicht moeten ze zonder gasaansluiting zijn uitgevoerd. Hoe kun je je nu al voorbereiden op deze stap?

Opnieuw uitgevonden

De kreet ‘loodgieter’ ging van de gevel, de onderdelenbalie dicht en de showroom op de schop. Siem Gitsels in Arnhem heeft als badkamerbouwer en installateur een nieuw smoelwerk gekregen. “Dit is de tijd om ballen te tonen.”

Gas geven

Na een management buy-out in 2013 en een wisseling van de wacht in januari 2017 is Michel van Gemert (39) mede-directeur van Sankomij Installatietechniek. Van Gemert werkte op alle afdelingen en volgde diverse (HBO-)studies. Nu wil hij onderscheidende diensten leveren. “Halverwege een project opdraven om wat slangetjes te leggen? Dat willen we niet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.