fbpx
Nieuws

Nieuw watergedragen droogbouwsysteem

In 2018 introduceerde MAGNUM het in eigen huis ontwikkelde elektrische MAGNUM HeatBoard E systeem. Van dit systeem is nu ook een watergedragen versie beschikbaar: MAGNUM HeatBoard W. Dit nieuwe 18 mm dunne systeem is ontworpen voor de 12 mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis. Het is direct toepasbaar onder zwevende hout-, parket- of laminaatvloeren en geschikt voor renovaties met een beperkte opbouwhoogte.

MAGNUM HeatBoard W is toe te passen bij harde droge vloersystemen (laminaat, hout en parket). Bij zachte vloerbedekking (tapijt, pvc-laminaat en vinyl) moet eerst egaliserend materiaal tussen het verwarmingssysteem en de vloerbedekking worden aangebracht.

Systeemplaten

Via een nieuw gepatenteerd productie-procedé worden voorgevormde aluminium platen verlijmd met High-Density EPS platen. Hierdoor verkrijgt het MAGNUM HeatBoard systeem een contact over de gehele vloer en biedt het, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, zelfs in de bochten een maximale warmteoverdracht.

De ondervloer waarop dit systeem wordt verwerkt dient stabiel, egaal en schoon te zijn. De systeemplaten kunnen als puzzelstukken aan elkaar worden gelegd. Ze zijn ook eenvoudig op maat te snijden met een hobbymes. Hierna kan de 12 mm MAGNUM Tube vloerverwarmingsbuis er eenvoudig worden ingeklemd. De vaste buisafstand hierbij is 12,5 cm. Per 1 m2 is ongeveer 8 m1 (strekkende meter) MAGNUM Tube nodig. De vloer kan daarna worden afgedekt met de meegeleverde viltlaag waarop de topvloer kan worden aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.