fbpx
Nieuws

Nieuwe indirect gestookte boiler

Grote hoeveelheden warm water opslaan voor grote woningen, appartementencomplexen, sportaccommodaties en utiliteit. Voor dergelijke oplossingen is een boiler een populaire oplossing. Remeha komt met een nieuwe indirect gestookte oplaadboiler voor deze toepassing: de Aqua Cella.

De Aqua Cella oplaadboiler is zo ontworpen dat het eenvoudig is aan te sluiten op cv-installaties, stadsverwarming of collectieve verwarmingsinstallaties in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Dit betekent dat de boiler in combinatie met een warmteopwekker, bijvoorbeeld een cv-ketel, grote hoeveelheden warm water op kan slaan. Het systeem is echter ook te combineren met bijvoorbeeld stadsverwarming. De ingebouwde modulerende pomp, platenwisselaar en regelunit zorgen ervoor dat de boiler automatisch met sanitair tapwater wordt geladen volgens de ingestelde temperatuur. Intelligente regeltechniek stuurt het systeem aan. In combinatie met de eigen Quinta Pro haalt het systeem een tapwaterrendement van 95% op onderwaarde.

Platenwisselaar

Alle materialen zijn corrosiebestendig en de onderdelen die met het drinkwater in aanmerking komen zijn gemaakt van RVS. Daarnaast heeft de boiler een anti-legionella-programma. Warmteverlies wordt tot een minimum beperkt door het gebruik van de dikke isolatiemantel. De dubbelwandige platenwarmtewisselaar met KIWA-keur en de inhoud van de boiler waarborgen het warmwatercomfort. De Aqua Cella is beschikbaar in verschillende vermogensklassen tussen de 45 en 90 kW. Gebruikers kunnen daarnaast kiezen om de oplaadboiler aan te schaffen met een tankvolume van 200, 300, 500 of 750 liter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.