fbpx
Nieuws

Nieuwe monoblock warmtepomp Nefit Bosch

Nefit Bosch breidt haar serie lucht/water-warmtepompen uit met het monoblock Compress 2000. Dit toestel, met koudemiddel R32, wordt qua prijsniveau gepositioneerd onder de propaanmachine 5800i, het monoblock vlaggenschip van Bosch.

Dit toestel mikt op de onderkant van de markt, waar naast de prestatie ook de aanschafprijs een belangrijk argument is. De Compress 2000 AWF completeert samen met de 5800i AW serie het warmtepompprogramma van Nefit Bosch. Naast deze nieuwe monoblock warmtepompen heeft Nefit Bosch een uitgebreide range split warmtepompen.

De Compress 2000 AWF serie komt in oktober 2023 op de markt. De 11 varianten zijn van het type ‘full-monoblock’, waarvoor geen binnenunit nodig is. Het toestel mikt op volledig elektrische als hybride toepassingen. Qua vermogen reikt hij van 4 tot 30 kW, en tot 180 kW in cascade.

Ruimtebesparend

In een monoblock-variant is alle warmtepomptechniek ondergebracht in het buitendeel, waardoor er binnen ruimte bespaard wordt.  In een hybride installaties kan de Compress 2000 AWF warmtepomp worden gecombineerd met bijvoorbeeld de nieuwe Nefit 1200 HR-combiketel en vrijwel alle andere cv-ketels. Voorzien van het  als accessoire verkrijgbare elektrische element, kan de warmtepomp alle functies, verwarmen, koelen en warmwaterbereiding, zelfstandig vervullen. In combinatie met de bijpassende voorraad- en zonneboilers zijn er verschillende mogelijkheden voor warmwatercomfort op maat.

SCOP tot 5,15

De Compress 2000 AWF is ontworpen om hoge rendementen te bieden, zelfs in de koudste klimaten, met een SCOP tot 5,15 en energieklassen tot A+++. De warmtepomp maakt hoge aanvoertemperaturen mogelijk tot 65°C, waardoor het ook op bestaande radiatoren kan draaien. De koelfunctie van de warmtepomp kan buitentemperaturen tot +46°C aan, met een EER tot 5,5 bij A35/W18. Het geoptimaliseerde profiel van de ventilatoren zorgt niet alleen voor een hoge efficiëntie, maar ook voor stille werking. Zo is het geluidsdrukniveau van de 4 kW-variant 41 dB(A) in de stilste modus.

Voordeel van monoblock

De Compress 2000 AWF kent geen binnendeel. Dat betekent installatiegemak en tijdsbesparing voor de installateur. Bovendien is voor het werken met deze warmtepomp geen F-gassencertificering nodig. Om installateurs verder te ontzorgen biedt Nefit Bosch voor deze nieuwe warmtepompen ook een inbedrijfnameservice, waarbij de installateur bovendien 5 jaar garantie krijgt op onderdelen.

Cascade opstelling

Voor optimale flexibiliteit in situaties met een grote verwarmingsvraag kunnen tot 6 Compress 2000 AWF units in cascade worden aangesloten met een vermogen tot 180 kW. Twee verwarmingszones zijn mogelijk en standaard kunnen tot 16 stooklijnen ingesteld worden. Via de intuïtieve touchscreen gebruikersinterface kan het hele systeem bediend worden. 

9 reacties op “Nieuwe monoblock warmtepomp Nefit Bosch

 1. Corrie Van der Meulen schreef:

  Gaarne prijs en levertijd voor een mono van 5Kw

 2. Prudon schreef:

  ALS DE WAARDES ALLEMAAL KLOPPEN IS DIT WEL DE BESTE WARMTEPOMP.

 3. Berentsen schreef:

  Welke uitvoering is vergelijkbaar met de Remeha Elga Ace 4kw wat capaciteit en redament betreft, en gekoppeld kan worden aan de Nefit HRC 30/CW5.
  En wat is de prijs en levertijd?

 4. Dotternetta schreef:

  3500 ex op de site voor de 4 kW

 5. theodorus braas schreef:

  Graag prijsopgave voor een 35 kw unit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.