fbpx
Nieuws

De Zweede warmtepompfabrikant Qvantum opent een sales- en marketingkantoor in Nederland. De bedoeling is om binnen enkele jaren een ‘significant’ aandeel van de markt in handen te hebben.

Het kantoor komt in Apeldoorn en wordt gerund door Mark Vellinga, die tot voor kort commercieel directeur bij Remeha was. De komende maanden zal hij een team samenstellen van 4 tot 5 mensen.

De bestaande samenwerking met OSH, een dochterbedrijf van installatiebedrijf Kuijpers, en DHPS, leverancier van onder meer de Hydrotop, blijft bestaan. “Omdat snelheid nu vereist is”, aldus Vellinga. “En OSH en DHPS vullen elkaar prachtig aan. OSH is sterk in de utiliteit en DHPS heeft al jaren ervaring met warmtepompen in de woningbouw.”

Keukenkastjewarmtepomp

Qvantum werd bekend bij een breed publiek op de laatste ISH-beurs in Frankfurt waar het onder meer een ‘keukenkastjewarmtepomp’ (met de naam ‘QG-6’) presenteerde, die bijvoorbeeld goed kan worden geïnstalleerd in combinatie met een laagtemperatuur warmtenet.

Het bedrijf heeft al een ventilatiewarmtepomp op R134a, de QE (4 en 6kW), die nu in productie wordt genomen en waar binnenkort ook de luchtwater warmtepompen (QA serie) en de grondgebonden warmtepompen (QG serie) aan worden toegevoegd, allemaal gebruik makend van koudemiddel R290 (propaan).

Verder worden de hoogvermogen lucht- en grond warmtepompen nog verder doorontwikkeld. Daarmee kan Qvantum systemen van 32kW tot meer dan 1 megawatt leveren, die op termijn ook op R290 worden overgezet.

Ontwerpsoftware

Vellinga: “We zullen in ieder geval de QE en de QG tonen op de komende Vakbeurs Energie, in oktober in Den Bosch en ook lichten we al een tipje van de sluier op van de slimme en eenvoudige ontwerpsoftware voor bijvoorbeeld laagtemperatuur warmtenetten. En dan zullen we bij de VSK-beurs in februari de software in zijn geheel tonen en ook alle warmtepompen die we in het assortiment hebben.”

Qvantum heeft grootse plannen. Eerder al werden saleskantoren in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland geopend. Ook komt in oktober een productiefaciliteit in Zweden gereed, die jaarlijks 50.000 warmtepompen kan produceren. Deze week maakte Qvantum bekend dat het een bestaande productiefaciliteit van Electrolux in Hongarije heeft overgenomen. Qvantum verwacht hier de productie te starten tijdens de tweede helft van 2024. De faciliteit in Hongarije zal een jaarlijkse productiecapaciteit van één miljoen warmtepompen zal hebben.

3 reacties op “Zweedse warmtepompfabrikant Qvantum opent kantoor in Nederland

  1. J. Lutjenhuis schreef:

    Laat me weten ,wanneer jullie de productie verhogen !! Ik wil hier meer over weten .gr.

  2. Dag meneer of mevrouw Lutjenhuis, als je contact kunt opnemen met ons kunnen we je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Per mail via verkoop@oshbv.nl of telefonisch (0418) 51 00 60

  3. Ruud Hamaker schreef:

    Hou mij op de hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.