fbpx
Nieuws

Nieuwe serie rook-, CO-melders Honeywell

Een nieuwe serie hitte-, rook- en koolmonoxidemelders van Honeywell Home komt in Nederland op de markt. De R200 serie is een aanvulling op de eerder geïntroduceerde CO2-monitor van het merk.

De melders werden op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg voor het eerst live getoond aan de installatiemarkt. De verschillende alarmsystemen zijn onderling te koppelen, zodat ze elkaar kunnen activeren. De installateur of gebruiker hoeft geen aparte radiomodule aan te schaffen om apparaten met elkaar te verbinden. De radiomodule is namelijk al in de producten ingebouwd. De complete R200-serie gaat 10 jaar mee, en heeft een garantie over diezelfde periode. De serie is getoetst aan alle landspecifieke certificeringen in heel Europa, meldt Resideo Technologies in een persbericht.

Rookmelder verplicht

Sinds 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar in de nieuwe wetgeving staat dat ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder moet hangen. Ook een koolmonoxidemelder bij de gasgestookte ketel wordt steeds vaker toegepast. Deze slaat alarm wanneer een cv-ketel onverhoopt koolmonoxide uitstoot in de opstellingsruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.