fbpx
Nieuws

Niko breidt Home Control uit

Het Home Control systeem van Niko krijgt een nieuw bedieningsscherm ter grootte van een normale schakelaar. Ook stappen steeds meer verwarmings en ventilatiebedrijven in de techniek van de Belgische leverancier van schakelmateriaal.

Niko presenteert op de Batibouw in Brussel haar touchswitch een bedieningsscherm ter grootte van een normale schakelaar. Dit intuïtieve bedieningsscherm voor Niko Home Control, dat compatibel is met alle types bekabeling, stuurt verschillende toestellen tegelijk aan. De touchswitch is een compact en esthetisch alternatief voor een reeks schakelaars op een rij.

Ook Duco en Vaillant

Met het systeem konden al de installaties van Bose, Sonos (muziek), Renson (ventilatie), Reynaers en Velux (ramen), Smappee (energiemonitoring) en NIBE (warmtepompen) worden aangestuurd. Vanaf juli 2019 kan je met Niko Home Control ook verwarming en ventilatie van Mitsubishi, Duco, Atlantic, Vaillant, Bulex en Saunier Duval aansturen. Dit betekent dat de systemen kunnen worden in- en uitgeschakeld, op afstand bediend en gemonitord kunnen worden. Vanaf juli 2019 stuur je Niko Home Control ook met voice control van Amazon en Google aan. Zo kan je binnenkort gewoon vragen aan Amazon Alexa of Google Home om je huis in je favoriete sfeer onder te dompelen, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen.

Via de configuratie-app kunnen de verschillende functies makkelijk worden ingesteld en op elk moment opnieuw worden veranderd. Zo kan je functies wijzigen, bedieningen herordenen of een andere manier van navigeren kiezen. Per scherm kunnen tot twaalf bedieningen, zoals je verlichting, verwarming, muziek, rolluiken en Niko Home Control sferen, worden gebundeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.