fbpx
Nieuws

Nog meer spoelrandloze toiletten

Nog meer spoelrandloze toiletten

Sphinx breidt het assortiment spoelrandloze toiletten fors uit.

 

 

De keramiekfabrikant heeft de door haar ontwikkelde spoeltechniek Rimfree toegepast op vier nieuwe modellen.  Nieuwe toevoegingen aan het Rimfree assortiment zijn modellen binnen de series Sphinx 320, Sphinx 335 en Sphinx 345 xs. Voor de series Sphinx 320 en Sphinx 335 is een diepspoel wandcloset toegevoegd. Het model binnen de serie Sphinx 345 xs betreft een verkort model voor toepassing in kleinere ruimten. Het randloze toilet, een van de grootste toiletinnovaties van het afgelopen jaar, draagt bij aan de hygiëne en reinigingsgemak van het toilet. Daarnaast maakt de speciaal ontwikkelde waterverdeler het mogelijk dat met gespoeld kan worden met kleinere hoeveelheden spoelwater, een andere ontwikkeling die fabrikanten van toiletten bezig houdt.

Sphinx Rimfree

 

 

3 reacties op “Nog meer spoelrandloze toiletten

 1. Bennie Hanssen schreef:

  Vreemd wat hier geclaimd wordt, aan het einde van 2014. Zo’n slordige 5 jaar geleden introduceerde sanitairfabrikant Ideal Standard International al deze techniek in Nederland. De vraag kwam vanuit het gevangeniswezen, omdat gedetineerden vaak spullen onder de spoelrand verstopten. De keramische uitvoering werd later geïntroduceerd.

  In Nederland werd de rimless uitvoering geïntroduceerd op de VSK-beurs te Utrecht, dit was in 2009 of 2010. Voor de utiliteitsbouw en particuliere markt. Voor deze markt is -inderdaad- het grote voordeel dat deze toiletpot ook hygiënischer is, wat met name de ziekenhuis-branche zeer aansprak.

  Ik vindt het zeer slordig dat Installatie.nl zo slecht met haar bronnen omgaat en deze niet op waarheid controleert. Het is dus geen innovatie uit 2014. Waar de innovatie vanaf komt (Sphinx of een concurrent) is bij ondergetekende niet bekend.

  http://bengshop.blogspot.nl/2012/09/ideal-standard-contour.html

 2. Niels van der Jagt schreef:

  Beste Bennie, nergens in het artikel staat dat de innovatie bij Sphinx vandaan komt, of dat Sphinx deze techniek eerder heeft ontwikkeld dan Ideal Standard. Het klopt dat Ideal Standard dit systeem al een poosje produceert. De techniek die Sphinx Rimfree noemt is uiteraard gewoon ontwikkeld door Sphinx, zij het afgekeken van Ideal Standard. Feitelijk gezien is dit nieuwsbericht 100% correct.

 3. Redactie @Bennie schreef:

  Bennie,
  Innovatie mag je in deze vorm als (commerciele) doorbraak lezen. Niettemin dank voor de feedback.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.