fbpx
Nieuws

Nul-op-de-meter-lening naar 25.000 euro

Nul-op-de-meter-lening naar 25.000 euro

Woningeigenaren die hun huis renoveren naar nul-op-de-meter kunnen daarvoor vanaf 1 januari volgend jaar €25.000 lenen. Dit was €13.500.

 

Ook kopers van nieuwbouw-woningen met nul-op-de-meter kunnen gebruik maken van deze extra lening, zo schrijft minister Blok aan de Tweede Kamer. Met de maatregel komt de minister de partijen tegemoet die op 29 september de Deal Stroomversnelling Koopwoningen hebben ondertekend. De bouwer moet hiervoor ten minste 10 jaar de energieprestatie van de woning garanderen.

 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de lening moet de woningbezitter of -koper minstens een inkomen hebben van € 32.000 en ook wordt gekeken naar de waarde van het huis. Die mag in dit geval maximaal 106% zijn van de marktwaarde. Voor wie geen nul-op-de-meterwoning heeft, maar toch energiebesparende maatregelen wil nemen, kan nu € 9.000 lenen in plaats van € 8.000. De woning moet dan wel een energie-index van 0,6 hebben of ten minste een A++ label dat is verstrekt voor 1 januari 2015. Vanaf 1 januari gelden hiervoor dezelfde toetsingseisen als voor de nul-op-de-meterlening. Daarnaast komen sommige provincies ook zelf met extra subsidies. Zo subsidieert de Provincie Noord Holland tot 10.000 euro per duurzame woningrenovatie. De  regeling start op januari 2015 en is een subsidie op renovatie van woningen, die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor, tot een energieneutraal niveau of ‘nul op de meter’.  Hiervoor moet de woningeingenaar wel minimaal €25.000 investeren in de woning, waarbij de provincie 20% bijdraagt. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.