fbpx
Nieuws

Toiletten steeds schoner

Toiletten steeds schoner

De hygiëne in openbare toiletten is gestegen. Dat blijkt uit het door vakblad Service Management georganiseerde Toiletonderzoek 2014.

 

Van de 150 onderzochte openbare toiletten bleek 36 procent bacteriologisch schoon. Vorig jaar was dat nog 29 procent. Van de damestoiletten was 38 procent schoon. Bij de heren was dat 34 procent. Service Management voerde het Nationale Toiletonderzoek dit keer voor de 30e maal uit,in samenwerking met hygiëne-aanbieder Uniqcare

Toiletzitting  

Van de vier gemeten contactvlakken was de toiletzitting met 38 procent het meest vervuild, gevolgd door de knop van de kraan met 25 procent en de spoelknop scoorde 18 procent. De knop van de deur aan de binnenkant van de wc was met 8 procent het minste vervuild.

Horeca 

De toiletten in openbare gebouwen en de horeca waren, beiden met 38 procent goed, het schoonst. Op de derde plaats staat de gezondheidszorg met 37 procent goed. De winkels en warenhuizen eindigden met 25 procent goed op de laatste plaats.

Schoonste toilet 

De toiletten van Vendor Washrooms in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen mogen zich de schoonste van Nederland noemen. Op toiletbril, spoelknop en kraan (non touch) werden geen koloniën van bacteriën gevonden, terwijl de deurklink een bijzonder laag aantal van vier koloniën kende. Entero-bacteriën, afkomstig van ontlasting, troffen de onderzoekers helemaal niet aan. Daarnaast scoorde dit toilet een 10 voor beleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.