Ga naar hoofdinhoud

Obligaties zonnepanelen na half uur op

Solease, een bedrijf dat zonnepanelen verhuurt, heeft binnen dertig minuten met crowdfunding een miljoen euro opgehaald. Met het geld wil het bedrijf 205 bestaande pv-installaties op daken van particulieren overnemen.

Investeerders kunnen een rendement tegemoet zien van 5% op hun obligatielening. Solease lost de lening na twee jaar in zijn geheel weer af. De crowdfundactie liep op DuurzaamInvesteren.nl

Een jaar geleden duurde zo’n crowdfundingactie nog zeven uur, zegt Solease-mede-oprichter Roderick van Wisselingh. Nu dus maar een half uurtje. “Dit overtreft alle verwachtingen. Het getuigt van vertrouwen in ons business model en geeft de behoefte weer om te investeren in duurzaamheid met een aantrekkelijk rendement. Helaas hebben we investeerders moeten teleurstellen. We sluiten niet uit dat we binnenkort nog een campagne lanceren”.

‘We oriënteren ons op de verhuur van warmtepomp of thuisbatterij’

Het gaat om pv-systemen met panelen van onder meer JA Solar en omvormers van SolarEdge en Goodwe. Het montagemateriaal komt van Esdec en Solar Construct. De leveranciers en installateurs zijn Solarcentury Benelux B.V. en Atama Solar Energy B.V.

“We zijn ons aan het oriënteren op hoe we in de toekomst ook andere duurzame alternatieven in een huurvariant kunnen aanbieden, zoals een warmtepomp of thuisbatterij. We streven naar een aanbod waarmee onze klanten volledig energieneutraal kunnen worden.”, aldus Van Wisselingh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan