fbpx
Nieuws

‘Ondernemen is keuzes maken’

Ondernemen is keuzes maken en nieuwe wegen inslaan. Een bedrijf dat iedere keer weer het hoofd boven het maaiveld uitsteekt is Van Hoften Installatietechniek. Over deze strategie van continu innoveren sprak commercieel directeur Geert-Jan Bosmans met Frans Reichardt in het VSK Nieuwscafé. Het gesprek is nu te beluisteren in de nieuwste aflevering van de aflevering van de Installatie.nl Podcast.

Onder installateurs leeft het idee dat werken met aannemers vaak frictie oplevert. Bosmans heeft juist goede ervaring met het samenwerken met aannemers. “Vroeger was de installateur een onderaannemer. Tegenwoordig worden we veel meer gezien als een ketenpartner. We trekken met de aannemer samen op, op alle fronten. Je moet van tevoren gewoon duidelijke afspraken maken wat er van je verwacht wordt.”

Handjes tekort

De hele installatiesector heeft te maken met het gebrek aan handjes, aan goede vakmensen. Om dat probleem aan te pakken, zien ze hun eigen medewerkers als ambassadeurs. “Het begint allemaal bij je eigen medewerkers. Die moeten overal rondbazuinen dat werken bij Van Hoften zo fijn werken is.”

“Ook gaan wij naar vmbo-scholen toe. Daar staan we op stagemarkten, zodat die 15-, 16-jarige jongens en meisjes geïnteresseerd raken in techniek. Als ze dan verder willen leren, dan kunnen ze een bbl-opleiding bij ons volgen. En dat blijkt te werken, want er is voldoende aanwas van de jeugd.”

1 reactie op “‘Ondernemen is keuzes maken’

  1. P. de Wit schreef:

    Hé G. van Dijk heeft nog niet gereageerd. Het is een wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.