fbpx
Nieuws

Ook Wolf komt met installatie-skid

De installatie-skid wint terrein: de voorgemonteerde, modulaire technische ruimte voor nieuwbouw en renovatie. Ook Wolf Energiesystemen introduceert haar variant, zo was te zien op de vakbeurs Energie in Den Bosch. Groot voordeel van skids is dat alle installatietechniek voor een woning compact is ingebouwd in een frame, en dat deze voorgemonteerd en al geplaatst kan worden. Deze behuizing kan in een nieuwbouwwoning, of onder voorwaarden op zolder van een bestaande woning worden geplaatst, maar ook als unit buitenshuis voor of achter een woning worden geplaatst.

De variant van Wolf heet WSC (Warmtepomp Skid Centrum) en bestaat uit het binnendeel van een lucht/water-warmtepomp (optioneel met buffer), balansventilatie-toestel, expanievat, en boilervat met elektrische spiraal. Ook is er plaats voor een zonthermische installatietechniek (pompgroep/expansievat). Ook kan een pv-omvormer worden toegevoegd. Wolf voegt daarnaast haar eigen regelcomponenten toe, zodat het systeem goed met elkaar samenwerkt. De eigen communicatiemodule LinkHome maakt het systeem goed te monitoren en op afstand te bedienen via de eigen Smartset-App of -Portal.

Meer aanbieders

Wolf mikt met de skid op de seriematige verduurzaming van woningen en nieuwbouw. Vanaf een geringe afname kan de module naar wens en behoefte van de eindgebruiker worden aangepast.  Wolf is niet de eerste met een installatieskid. Ook andere bedrijven zoals Nathan, Mitsubishi Electric, Factory Zero en groothandel Rensa hebben hun varianten waarmee de seriematige verduurzamingsmarkt wordt bestookt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.