fbpx
Nieuws

Opleiden installateur wordt beloond

Zestig installatiebedrijven hebben een cheque gekregen, omdat ze samen met Opleidingsbedrijf Installatiewerk, ondanks de crisis, leerling-monteurs hebben opgeleid. In totaal ging het om een bedrag van 165.000 euro. Dit werd mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Sectorplan van OTIB.

Het sectorplan bevat dertien maatregelen om werkgelegenheid te stimuleren en behoud van vakmanschap te waarborgen. Het gaat om maatregelen gericht op stimuleren van de mobiliteit, behoud van vakkrachten, vergroten arbeidsinstroom en vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

OTIB

OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf. Zij ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap. Ook wil OTIB jong en oud kennis laten maken met de branche.

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland is het opleidingsbedrijf voor de installatie- en elektrotechniek. Samen met bedrijven uit de regio leiden ze leerling-monteurs op voor de branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.