fbpx
Nieuws

Pelletkachel blijkt populair

De pelletkachel lijkt flink te profiteren van de ISDE-subsidie. Vooral bij de aanvragen van particulieren voor deze duurzaamheidssubsidies is de pelletgestookte installatie net zo populair als de warmtepomp, dat overall koploper is bij de aanvragen voor de subsidie. Tot half juni heeft RVO via haar site in totaal 5268 aanvragen verwerkt; hiermee is een subsidiebedrag van in totaal bijna 15 miljoen euro gemoeid.

In vakblad Installatie en Sanitair een rondje langs leveranciers en installateurs die zich richten op pelletkachels. Klik hier voor een proefnummer of abonnement op dit vaktijdschrift.

Aanschaf versus installatie

De techniek is door de subsidie in aanschaf op het niveau van een conventionele gasinstallatie gekomen. Installateurs maken wel de kanttekening dat in ontwerp, montage en inregeling van een pelletkachel fors meer uren zitten. Dit maakt de installatie dus nog wel nog duurder. Pelletkachels worden toegepast in grotere woningen, gebouwcomplexen of sportverenigingen waar in korte tijd veel tapwater moet worden verzorgd.

Met name particulieren tonen veel interesse tonen voor de duurzame stoker. Ongeveer een derde van de ISDE-aanvragen van particulieren betreft een pelletkachel. Pelletkachels worden vaak toegepast in combinatie met buffervaten. Hierdoor kan de opgewekte warmte via pellets ook opgeslagen worden om dienst te doen als verwarming of tapwater.

 

3 reacties op “Pelletkachel blijkt populair

 1. Henri Baens schreef:

  Eindelijk krijgt de cv pelletketel de erkenning van ruimte en tapwater verwarmer die het verdiend. En voor wat de opmerking betreft dat je bij een cv pelletketel meer uren kwijt bent aan het inregelen en aanpassen van parameters, dit is allemaal verleden tijd met de Biodom cv pelletketels. Het installeren van deze pelletketels vergt evenveel tijd als bij een gasketel en het in gebruik nemen van deze toestellen is gewoon één druk op de aan/uit knop. Dus geen parameters meer instellen, de ketel werkt volledig automatisch. En wat zeker belangrijk is voor de installateur, een probleem loze ketel. Kijk op http://www.eco4you.nl voor meer over deze fantastische cv pelletketels.

 2. Johan Rispens schreef:

  Nu de Artel compact 20 en 24 kW Pelletketel CV in de aanbieding. Klik op de volgende link voor meer info. http://www.rrpelletkachel.nl/pelletketel-cv-compact.html. Deze ketels zijn gewoon verkrijgbaar bij Wasco

 3. Sytse Damstra schreef:

  heeft u uitgebreide informatie over pelletketels of houtvergassers nodig?
  kijk dan eens op http://www.attackbenelux.nl hier vindt u ruim aanbod van pelletkachels, houtvergasser en buffervaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.