fbpx
Nieuws

Perstang wordt slim

Viega komt met vier nieuwe persmachines op de markt, de Pressgun 6 en en de Pressgun Picco 6, waarbij beide Plus-uitvoeringen een Bleutooth-connectie met de telefoon kunnen maken.

De nieuwe Viega persmachines zijn via Bluetooth gekoppeld met de app Viega Tool Services die op de smartphone wordt geïnstalleerd. Vervolgens is informatie over de onderhoudsstatus, het resterende batterijvermogen of het aantal voltooide persingen op de smartphone te controleren. Met Tool Services zijn nog meer functionaliteiten mogelijk, zoals het instellen van een reserveringssysteem voor elke persmachine, maar vooralsnog blijft deze functionaliteit voorbehouden aan ’thuismarkten’ Duitsland en Oostenrijk, zegt Gerben Verweij, technisch manager bij Viega.

Tweestaps persing

De de Pressgun 6 Plus en de Pressgun Picco 6 Plus hebben ook een functie die SmartCycle heet, een soort tweestaps persing, waarbij het persproces automatisch tussentijds wordt gestopt voor een laatste controle of fitting en persbek goed zijn gepositioneerd. Is dit het geval dan vindt de feitelijke persing plaats.

Ook de vorm van de Pressgun is aangepast. De traditionele pistoolvorm is alleen bij de Pressgun 6 Plus behouden gebleven. De Pressgun 6 en Pressgun Picco 6 zijn een combinatie van pistool- en in-lijn model. De Pressgun Picco 6 Plus is volledig als in-lijn model uitgevoerd, en heeft een gewicht van slechts 1,6 kilo. De Picco 6 kan persen tot een buisdiameter van 35 mm en de Pressgun 6 haalt 108 mm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.