fbpx
Nieuws

Poll: concentrisch of parallel?

Er is veel te doen over de rookgasafvoer, het installatiedeel dat nog altijd verantwoordelijk is voor veel gevaarlijke situaties rondom de gasinstallatie. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid adviseert een ‘failsafe’ oplossing, fabrikanten van rookgasafvoersystemen schuiven de concentrische aansluitwijze naar voren als voorkeursoplossing. Dit terwijl in Nederland op dit moment nog geen 10 procent van alle cv-ketels concentrisch wordt aangesloten. In het meinummer van Installatie en Sanitair een groot artikel hierover, want er zijn en komen nieuwe oplossingen op de markt. In aanloop hier naar toe een poll over uw voorkeur. Hoe ziet u de toekomst van dit installatiedeel? Wordt concentrisch, net als in de ons omliggende landen, de standaard, of blijft alles zoals het is? Onder dit artikel ruimte voor toelichting.

Veiliger, makkelijker/sneller te installeren en geen prijsverschil meer. Gaat u dan over op concentrische rookgasafvoer?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

3 reacties op “Poll: concentrisch of parallel?

 1. Mark van Eck schreef:

  Tja…..in Nederland vinden we het “normaal” in vele landen in Europa vinden ze het niet ” normaal” het parallel aansluiten.
  Maak het concentrische (materiaal) juist goedkoper, beter beschikbaar en standaard bij elke ketel.
  Ipv duurder, uit moeten zoeken en extra bestellen.
  Maar…..zolang we uitgeknepen prijzen hanteren en de consument laten bepalen wat ” veilig” en wat “goed” is, vraag ik me af of we ooit failsafe worden.

  Mark van eck.

 2. […] de poll op deze site ook uitwijst: de concentrische rookgasafvoer heeft de toekomst. Om deze techniek ook praktisch […]

 3. […] was voor veel installateurs reden om de boot af te houden. Niettemin bleek eerder dit jaar uit een poll op Installatie.nl dat driekwart van de websitebezoekers de concentrische oplossing als dé toekomst […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.