fbpx
Nieuws

Prijs voor innovatief douche-scharnier

Het innovatieve Aperto-scharnier van HSK Duschkabinenbau KG heeft de Red Dot Award gewonnen in de categorie productdesign. Door het scharnier kan de douchedeur niet alleen eenvoudig naar buiten en binnen zwenken, maar ook ruim worden geopend. Dat maakt de nieuwe doucheoplossing geschikt voor nissen, hoeken of andere inbouwsituaties, waar de ruimte beperkt is. De douchedeur kan verder naar buiten en naar binnen worden geopend dan voorheen, zodat deze niet in de ruimte uitsteekt en geen waardevolle ruimte in beslag neemt.

Optisch

Ook optisch vormt de nieuwe serie een hoogtepunt. In het Softcube-design springen scharnieren, grepen, wandprofielen en stabilisatiebeugels met afgeronde hoeken in het oog. Tegelijkertijd zijn de elementen bewust minimalistisch vormgegeven, zodat de royale glasoppervlakken de badkamer groter lijken. Een stevige stabilisatiebeugel zorgt ervoor dat de glaselementen stevig op hun plaats worden gehouden. De clipsprofielen garanderen een bijzonder eenvoudige montage van de douchecabine. De scharnieren liggen binnen gelijk met het glas, wat de reiniging en het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt.

Over de prijs

Ieder jaar bepaalt de Red Dot Award wat de beste producten op het gebied van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid zijn. In 2018 dienden ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen meer dan 6.300 objecten in voor de wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.