fbpx
Nieuws

Record aantal inschrijvingen VSK Awards

Installatienoviteiten beloond met VSK Award

De jury van de VSK Awards heeft 100 inzendingen ontvangen voor de editie van 2016. Dat is een record, er werden niet eerder zoveel innovaties ingestuurd. Half december bekijkt de jury welke inzendingen genomineerd worden en woensdagmiddag 3 februari worden de winnaars op vakbeurs VSK bekendgemaakt. De stem van de jury en het publiek zijn daarbij even belangrijk.

Vier categorieën

Er worden maximaal 4 inzendingen genomineerd in de categorieën Energiebesparing, Design, Systeemoplossingen en Installateurszaken. Alle genomineerden worden op de VSK gepresenteerd in hal 9. Alle inzendingen die aan de minimale voorwaarden voldoen, maar niet zijn genomineerd worden bijeengebracht in de Innovatie Boulevard.

Energiebesparing

Brand Manager Cas Wegman van VSK is opgetogen over het aantal. “De installatiemarkt laat zich van zijn beste kant zien. De markt barst uit zijn voegen van innovaties. En ze komen allemaal samen op de VSK.” Wegman heeft het grootste deel van de inzendingen bekeken. Daarbij viel hem vooral op dat de meeste inzendingen in de categorie Energiebesparing vallen, variërend van een warmtepomp tot software.

Steeds meer innovatie

Met innoveren heeft Nederland de weg naar boven weer te pakken. Vorig jaar was de helft van de bedrijven bezig met innovaties. Tussen 2010 en 2012 bleef dit steken op 38 procent. Ook de Erasmus Concurrentie en Innovatiemeter laat stijgingen zien. Daalde in 2014 het bedrag dat aan innovatie werd uitgegeven, in 2015 gaan bedrijven los. 5,2 procent meer geïnvesteerd in productinnovatie dan het jaar ervoor.

Vakbeurs VSK wordt gehouden van 2 tot en met 5 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.