fbpx
Nieuws

Regeldruk speelt installateur parten

Installateurs hebben steeds meer te stellen met regeldruk. Dat gaat ten koste van de productiviteit van bedrijven en verhoogt de kosten van installaties onnodig. Dat vindt Allard Schoemaker van Van Kooten Dak- en Installatietechniek. Video onderaan dit artikel.

In het novembernummer van Installatie een groot portret van het Twentse bedrijf, dat onlangs haar eeuwfeest vierde, en hofleverancier werd.

De papierwinkel: diploma’s, certificeringstrajecten, kwaliteitskeurmerken: ze hebben een functie, maar Schoemaker vindt de bureaucratie maar niets. “Mijn grootste frustratie is dat niemand er wat aan doet. Niet in de media, niet in de politiek. Vakmanschap CO, natuurlijk gaan we mee. Wat moet dat moet. Een groot deel van onze monteurs heeft het Vakmanschap CO al.”

Hieronder een kort video-interview met de ondernemer

Lees hier het complete portret van Van Kooten Dak en Installatietechniek.

4 reacties op “Regeldruk speelt installateur parten

 1. Jos Kraus schreef:

  Enerzijds willen wij exclusiviteit (Keurmerk) en anderzijds geen extra werk om dat te bereiken, maar die twee gaan altijd samen. Daarbij komt dat de buitenwereld (overheid, klanten) gewoon verder gaat met nieuwe wetten, regels en eisen.

  Samen is het veel werk, maar de weg terug is lastiger omdat wij mensen risico niet meer zien als iets dat behoort bij het leven (gewoon pech hebben). Het wordt beschouwt als iets dat te voorkomen zou zijn geweest of iemands schuld is.

  • Erik Jansen schreef:

   Helemaal mee eens! Ik heb zojuist mijn onderneming gestart in de duurzame techniek naast mijn reguliere baan. Momenteel loop ik al helemaal vast omdat ik netjes de regelgeving wil volgen. Aansprakelijkheidsverzekering eist certificering voordat ik mijn geïnstalleerde PV systemen kan verzekeren….
   Warmtepompen/airco’s installeren/leveren kan ook niet omdat ik geen BRL100 heb.
   Als ik al deze certificeringen in mijn bezit wil hebben hou ik letterlijk geen stuiver meer over.

   Waarom heb ik überhaupt mijn diploma’s gehaald als ik hier niets mee mag doen! Echt frustrerend dit.

 2. Pieter Versteegen schreef:

  Zeer mee eens! En dan op het laatste moment weer uitstel omdat de zaken nog niet op orde zijn….

 3. Barriebeun schreef:

  Niet zeuren gewoon die avanta goedkeuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.