Ga naar hoofdinhoud

,

Remeha haalt BRL voor bodemwarmtepomp

Toestelfabrikant Remeha heeft de BRL’s voor bodemenergie gehaald. Dit betekent dat de warmtepompfabrikant gecertificeerd is om zowel het bovengrondse als ondergrondse deel van bodemenergiesystemen voor installateurs te verzorgen.

Met het behalen van de BRL6000-21 en BRL11000 kan het bedrijf zich meer toe gaan leggen op dienstverlening voor bodemenergiesystemen. Wie dergelijke systemen in bedrijf wil stellen, moet over deze certificaten beschikken. Installateurs die niet over deze papieren beschikken, moeten een partij inschakelen die de beoordelingsrichtlijn wel op zak heeft. Op deze manier wil Remeha voor installateurs ontwerpen, grondboringen en inbedrijfstellingen gaan verzorgen.

Boven en ondergronds

Remeha beschikt over de BRL 6000-21 (subdeel 1,2,3,4 en 5) certificering, waardoor het bedrijf het ontwerp, de installatie en het beheer van energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen mogen uitvoeren én het ontwerp en de installatie van energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen kunnen uitvoeren.

Het bedrijf heeft ook de BRL voor het ontwerpen en engineeren van het ondergrondse deel van gesloten bodemenergiesystemen op zak: de BRL 11000 Scope 1b en Scope 2b. Remeha heeft door de overname van Techneco ook bodemwarmtepompen in het assortiment. De Toros Vision en Aquatop van het Delftse bedrijf worden tegenwoordig onder de vlag van Remeha verkocht.

De kwaliteit van bodemenergiesystemen ligt extra onder het vergrootglas. Zo gaat de provincie Noord-Brabant extra eisen stellen aan bodembronnen, waardoor de techniek steeds lastiger wordt toe te passen.

Eén reactie op “Remeha haalt BRL voor bodemwarmtepomp

 • Adri Prins

  Gefeliciteerd met de certificering!
  Ik heb in dit vrijstaande huis een overmaatse Remeha CV ketel van ca 12 jaar oud. Gelet op de ontwikkeling denk ik dat het zin heeft een nieuwe ketel in combinatie met een warmtepomp installatie te overwegen.
  Kunt u mij naast Feenstra ook nog een andere installateur in de regio Zaanstreek aanbevelen?
  Bij voorbaat dank,
  Adri Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant