fbpx
Nieuws

Remeha nieuwe warmtepomp voor utiliteit

Remeha heeft met de Effenca MT een nieuwe warmtepomp voor de utiliteit. Het monoblock toestel, dat in vier vermogens op de markt komt, mikt vooral op gebouwen die aan het wettelijke minimum van energielabel C moeten voldoen. Afhankelijk van de situatie kan de warmtepomp als hybride of all-electric worden ingezet.

Meer over deze warmtepomp en het renoveren van utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportcomplexen maar ook appartementcomplexen in een webinar dat morgen, dinsdag 26 september 2023 gehouden wordt in samenwerking met Rensa en Remeha

Je kunt je hier kosteloos aanmelden voor dit webinar

Hier wordt ook de documentatie gedeeld van deze nieuwe warmtepomp.

De Effenca is er in een 20, 26, 33 en 40 kW versie, en noteert een SCOP tot 4,83. Het toestel kan voor meer vermogen ook in cascade worden opgesteld. Remeha heeft hiervoor een eigen cascaderegeling. Het toestel heeft een inverter-compressor. Door die techniek is een kleinere buffer nodig dan bij aan/uit-warmtepompen. Een 200 liter vat is al voldoende. De Effeca MT maakt gebruik van koudemiddel R32. Dit najaar komt Remeha ook nog met een HT-variant van deze warmtepomp. Deze heeft propaan (R290) als koudemiddel.

2 reacties op “Remeha nieuwe warmtepomp voor utiliteit

  1. Hakim schreef:

    Ik ga voor R290 ALS KOUDEMIDDEL

  2. Martin van der Meulen schreef:

    Graag prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.