fbpx
Nieuws

Warmtepomp opgeborgen

Een nieuwe smaak in het slim wegwerken van het buitendeel van een warmtepomp. In deze oplossing van Van Campen Bouwgroep en Nathan Industries wordt de welbekende nieuwbouwberging uitgebreid met een ruimte voor kliko’s en de buitenunit.

Niet op je dak of aan de gevel, niet in de tuin, maar verwerkt in een schuurtje. Het buitendeel een praktische, onderhoudsvriendelijke en functionele plek geven is een puzzel voor ontwikkelaars en bouwers. Voor installateurs is vooral de bereikbaarheid een belangrijk issue.

Warmtepomp in energiemodule

Deze nieuwe geluidreducerende omkasting is de horizontale variant van de al eerder ontwikkelde verticale versie van Nathan Industries. Dit bedrijf ontwikkelt warmtepompconcepten zoals modules en skids. In deze nieuwe variant is alle kennis en ervaring op het gebied van geluidreductie uit de andere Nathan energiemodule verwerkt.

Hoe ziet het eruit, en hoe wordt ervoor gezorgd dat de warmtepomp optimaal functioneert?
Lees hier in Installatie Premium een interview met ontwikkelaars Richard te Vaarwerk van Van Campen Bouw en Rutger Heil van Nathan Industries.

4 reacties op “Warmtepomp opgeborgen

 1. Ouet schreef:

  Mag je lekker als monteur tussen het vuil liggen precies zo als links Nederland over ons denk .

  • Tom schreef:

   Links Nederland wil volgens mij veel meer installateurs hebben toch? Die willen over op de warmtepompen.
   Of is uw leven in het algemeen zuur en moet gewoon iets of iemand het ontgelden op het internet ook al is de opmerking best dom?

  • Zwaan de schreef:

   Inderdaad een alrounld loodgieter/verwarming/service monteur met papieren mag /moet evenveel verdienen als een volleerd advocaat met al zijn papieren. Je kennis en vaardigheden worden zwaar onderschat en dus onderbetaald. En maar klagen dat ze geen goede mensen kunnen krijgen, ze zijn er niet. Ze zijn er zat maar voor een paar tientjes gaan we niet gelijk lopen.,of zoeken een betere baan waarbij je niet onder vloeren moet of op dak lopen sjouwen en martelen omdat er geen ruimte is. Enz Enz.

 2. Laurens schreef:

  Zit het in de schuur? Hoe zit het met rendement en ijsvorming? Het onttrekt warmte dus zou in principe de schuur erg koud moeten worden, en mogelijk ijs?

  Kan ook niet goed voor efficiënty zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.