fbpx
Nieuws

Remeha spekt Jeugdeducatiefonds

Toestelfabrikant Remeha gaat via de eigen Stichting Aandelen Remeha technische ontwikkeling van basisschoolleerlingen ondersteunen. Via het Jeugdeducatiefonds worden talentontwikkeling en techniekthema’s op basisscholen gestimuleerd.

Op basisschool De Horizon in Delft werd een vierjarige samenwerking beklonken, die bestaat uit financiële steun en praktische invulling door de Delftse vestiging van Remeha. Door de financiële steun van Stichting Aandelen Remeha, wordt het voor het team van De Horizon mogelijk om de talentontwikkeling van leerlingen breder te ontplooien en om de techniekthema’s binnen de school verder te ontwikkelen. De lokale samenwerking werd afgelopen maandag in het bijzijn van wethouder Lennart Harpe tijdens een feestelijke bijeenkomst gevierd. Ook de gemeente draagt namelijk bij aan het Jeugdeducatiefonds in Delft.

Mariëtte Doornekamp Stichting Aandelen Remeha: “Wij vinden onderwijs heel belangrijk, met name het stimuleren van de interesse in techniek. Meint Helder, directeur basisschool De Horizon: “Certificering door het Jeugdeducatiefonds en de samenwerking met Remeha betekent voor De Horizon dat alle leerlingen zonder problemen kunnen deelnemen aan activiteiten die het onderwijs en hun persoonlijke ontwikkeling raken. Leerkrachten kunnen extra activiteiten organiseren gericht op de ontwikkeling van het talent van elke leerling”

Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds helpt om ontwikkelingskansen van kinderen in Nederland die opgroeien vanuit een achterstand, te vergroten. Het fonds heeft de afgelopen periode een grote groei doorgemaakt naar meer dan 300 scholen landelijk. Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: ‘Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind is van groot belang, zeker in de huidige tijd. Wij zijn dan ook heel blij dat we door de samenwerking met Remeha basisschool De Horizon kunnen helpen om het verschil te maken. Leerkrachten weten als geen ander wat nodig is. Samen proberen we de wereld van de leerlingen nog een beetje mooier te maken.’

Stichting Aandelen Remeha is de aandeelhouder van BDR Thermea Group waarvan Remeha onderdeel uitmaakt. Een van de doelstellingen van de Stichting Aandelen Remeha is het bevorderen van educatie en de interesse in techniek bij kinderen en jongvolwassenen vanaf de basisschool leeftijd tot en met de universiteit. Vanuit die doelstelling ondersteunt de Stichting Aandelen Remeha diverse onderwijsinitiatieven zoals het Jeugdeducatiefonds en de Leerstoel Energietransitie aan de Hogeschool Windesheim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.