fbpx
Nieuws

Renovatieprijs zoekt inzendingen

NRP Gulden Feniks zoekt voorbeeldprojecten. Opdrachtgevers, architecten, ingenieurs, constructeurs, bouwbedrijven, adviesbureaus en andere spelers uit de bouwsector, maar nadrukkelijk ook particuliere opdrachtgevers, worden met klem uitgenodigd hun beste werk op het gebied van transformatie en renovatie in te zenden. Inzenden kan tot en met 31 januari 2017.

Om te voorzien in de groeiende vraag naar (woon)ruimte wordt de bestaande voorraad gebouwen ieder jaar belangrijker. Renovatie, maar zeker ook (gebieds-)transformatie zijn daarom onmisbaar in de huidige bouwopgave. Ze vormen een unieke, waardevolle bron van kennis en inspiratie voor iedereen die hierbij betrokken is.

Spotlights

De vakjury van de NRP Gulden Feniks wil daarom graag weten welk inspirerend, uniek of voorbeeldstellend project een prijs én de spotlights verdient? Wie zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid? Wie realiseerde met zijn project maatschappelijke én economische toegevoegde waarde? Wie hield bij renoveren en transformeren de esthetiek van de opgave nauwlettend in het oog of wie lanceerde een innovatie die de bouwsector echt verder hielp?

De beste renovatie

Van 1 december 2016 tot en met 31 januari 2017 kunnen projecten worden ingezonden voor een NRP Gulden Feniks 2017: dé prijs voor Nederlands beste renovaties, transformaties en gebiedstransformaties. Om kans te maken op een NRP Gulden Feniks prijs moet een project aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het project is in 2016 (grotendeels) afgerond in een van de categorieën: Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. Het project moet worden ingediend namens het team van opdrachtgever, architect én bouwbedrijf. Bij gebiedstransformatie dient de indiener een initiërende rol te hebben vervuld.
  • Het project behelst een substantiële ingreep wat betreft casco en/of inbouw en bestaat uit minimaal één juridische kavel bij renovatie en transformatie.
  • Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs Low Budget, High Impact.
  • Inzenders wordt aangeraden voor het starten met invullen de volledige Voorwaarden en Criteria zorgvuldig door te lezen.

Waardevol

Alle ingezonden projecten worden beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van prof. ir. Karin Laglas. Inzenden voor een NRP Gulden Feniks geeft extra zichtbaarheid en uitstraling aan een geslaagd (gebieds)transformatie- of renovatieproject.  Alle ingediende projecten worden zowel gepubliceerd op de website nrpguldenfeniks.nl als in het NRP Gulden Feniks 2017 Jaarmagazine dat in grote oplage verschijnt. Nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017 worden in het voorjaar bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt in juni 2017 plaats.

Bekijk de winnaars en inzendingen van 2016.

Over NRP

Als onafhankelijke stichting stimuleert NRP het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving door kennisdeling, verbinding en inspiratie. Om te leren van innovatieve en succesvolle projecten reikt NRP ieder jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland; de ‘Oscars’ van de Nederlandse bouwwereld. Lees meer over NRP op nrp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.