fbpx
Nieuws

Rensa gaat Panasonic voeren

Technische groothandel Rensa gaat vanaf deze maand de lucht/water-warmtepompen van Panasonic toegevoegen aan haar assortiment.

,,De markt rondom warmtepompen verandert momenteel in een zeer hoog tempo. Zo moeten nieuwbouwprojecten in de nabije toekomst volledig aardgasvrij zijn. Daarmee is de vraag naar meer duurzame alternatieven onverminderd hoog’’, verklaart Eelco Lok, hoofd categoriemanagement bij Rensa. ,,Met de toevoeging van een nieuwe fabrikant willen we onze marktpositie met warmtepompen versterken. Voorop staat dat we met een breder en evenwichtiger assortiment warmtepompen de installateur nog completer kunnen bedienen.’’

Duurzaam

Rensa heeft voor de lucht-waterwarmtepompen van Panasonic gekozen vanwege het onderscheidend vermogen. Zo zijn de pompen niet alleen zeer compact, ook zijn ze relatief stil en energiezuinig. ,,De pompen weten met een laag energieverbruik bij een lage buitentemperatuur een hoge warmwaterafgifte te produceren”, aldus Lok. Panasonic heeft naast een split-programma ook een assortiment monoblock-systemen; deze kunnen ook in bedrijf worden genomen door installateurs die niet beschikken over de F-gassen-certificering.

Ontwerpadvies en engineering

Panasonic was op zoek naar een distributiekanaal om op landelijk niveau de verwarmingsinstallateur te bereiken. Tot dusver werden de Japanse warmtepompen enkel via de koeltechnische distributeurs Aircologic en Multi Import, en via warmtepompspecialist Dutch Heatpump Solutions (DHPS) gedistribueerd ,,In Rensa hebben we een partner gevonden waarmee de warmtepompen van Panasonic niet alleen de installateur bereiken, maar waar de installateur ook goed begeleid kan worden met ontwerpadvies”, verklaart productmanager Ildert Burghout van Panasonic de stap. ,,Die technisch adviserende rol van Rensa is de toegevoegde waarde die we zoeken.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.