fbpx
Nieuws

‘Retailer in het nauw door banken’

De Nederlandse retailers, zoals onder meer installatiebedrijven met een winkel, vangen vaak ten onrechte bot bij een bank bij kredietverlening. Dit constateert branche-organisatie Uneto-VNI. Volgens de installateursvereniging, die naast installatiebedrijven ook elektronicawinkels vertegenwoordigt, hebben retailers goede vooruitzichten, maar lopen de groeikansen gevaar door een gebrek aan financiële ruimte. Zowel zelfstandige retailondernemers als winkelketens komen in de problemen doordat banken niet of nauwelijks krediet verlenen. Uneto-VNI wil op korte termijn overleggen met de overheid en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Investeringen uitgesteld

Nu de economie weer aantrekt, willen de winkeliers met geavanceerde producten en innovatieve verkoopkanalen inspelen op de veranderende wensen van de consument. Dat kan alleen door te investeren en daarvoor is financiering nodig. Juist nu houden de banken de hand op de knip. Ten onrechte, vindt de ondernemersorganisatie voor de technische detailhandel, want de vooruitzichten zijn beter dan ooit. “Retailers die niet de ruimte krijgen om te investeren, dreigen achterop te raken. Ook de noodzakelijke koppeling van fysieke winkels en webshops kan dan niet plaatsvinden. Als de opstelling van de banken niet verandert, zijn faillissementen onvermijdelijk en zullen veel banen onnodig verloren gaan”, zegt Uneto-VNI in een persbericht.

De NVB kaatst de bal ook terug in een reactie in het AD. De oorzaak ligt volgens de Nederlandse Vereniging van Banken ook bij de detaillisten zelf. “Veel detaillisten slagen er niet in tijdig de omslag te maken.” De NVB beklemtoont dat banken zeker krediet willen verlenen, mits er een fatsoenlijk businessplan ligt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.