fbpx
Nieuws

ROC werkt samen met bedrijfsleven

Vorig startte de opleiding om werkzoekenden in twee jaar op te leiden tot servicemonteurs met kennis van duurzame technieken. Dit was een samenwerking van Friese installatiebedrijven en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. In september van dit jaar begint weer een nieuwe lichting eerstejaars.

Het doel van dit traject is de installatiebranche voorzien van gekwalificeerde servicemonteurs met kennis en bewustzijn van duurzame technieken. In aanmerking komen werkzoekenden met minimaal havo of mbo-ICT. Ze moeten klantgericht en gemotiveerd zijn om in twee jaar klaar te zijn voor een betaalde baan. ROC Friese Poort heeft in 2016 dit scholingstraject al uitgevoerd.

Innovatie

De opleiding Servicemonteur Installatietechniek Duurzaam anticipeert op het tekort aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche. Het speelt in op innovatie en duurzame technieken. Het is een samenwerking van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen met Metechnica en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Technisch Installatiebedrijf (OTIB), Leerwerklokket Fryslân en de Friese installatiebedrijven.

Naast de vaktechnische vakken met de focus op duurzame technieken, is er aandacht voor de beroepshouding zoals veiligheid, milieugericht en klantgericht werken. Parallel hieraan volgen de medewerkers de mbo-opleiding Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3.

Hierdoor kunnen de deelnemers al na twee jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen. Na vijf maanden stage starten de deelnemers met de beroepspraktijkvorming, waarbij ze via een betaalde baan bij een installatiebedrijf hun mbo-opleiding op niveau 3 kunnen afronden en klaar zijn voor de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.