fbpx
Nieuws

Samen lekkende gasleidingen aanpakken

Samen lekkende gasleidingen aanpakken

Installateur Frank Laseur uit Bergen zocht zijn concullega’s op om samen een gaskeuringsactie op te zetten. Aanleiding voor de actie waren diverse krantenberichten over lekke gasleidingen.

 

Laseur las in de lokale krant een stuk van de wethouder over de problemen met gasleidingen die ook in de gemeente Bergen spelen. “Daarop heb ik contact gezocht met de wethouder en aangegeven dat ik wel een actie wilde organiseren. Vervolgens heb ik alle erkende Uneto-Vni installatiebedrijven uit de gemeente Bergen gebeld en gevraagd of ze wilden meedoen. Iedereen was enthousiast. Met al deze bedrijven hebben we een advertentie in de lokale krant gezet met daarin een gaskeuringsactie voor een speciale prijs.” 

 

De advertentie leverde Laseur, behalve reclame, ook een aantal telefoontjes op. “Er zijn ook een paar gaslekkages opgespoord en opgelost. In een geval betrof het het vervangen van een complete oude stalen gasinstallatie in verband met een te hoge drukdaling en het vervangen van een gasleiding in de grond. Hier was voor de gasleiding het verkeerde materiaal gebruikt met tot gevolg gaslekkage en water in de gasleiding. Het viel wel mee met de problemen, maar een gasexplosie wil natuurlijk niemand meemaken.” Voor veel vervolgopdrachten zorgde de actie niet. “Maar mogelijk gebeurt dat in de toekomst nog wel. De mensen hebben ons toch al een keer gebeld en over de vloer gehad”, zegt Laseur.

 

Het volledige interview met Frans Laseur is te lezen in de komende Installatie en Sanitair. Kijk hier voor een (proef)abonnement.

 

Foto: Nikki Natzijl

2 reacties op “Samen lekkende gasleidingen aanpakken

  1. w.wim schreef:

    Goed idee? Een heel belanglijke idee,om heel veel schade te voorkomen. Ik woon in een woning begin jaren zeventig vorige eeuw. Helaas waren er toen ook al(handige?) monteurs zonder gevoel voor nauwkeurigheid.Twintig jaar geleden ben ik verschrikkelijk geschrokken toen ik tijdends verbouwing onder de vloer mijn stalen gasleiding moest aanpassen. Bijna doorgeroest op de draadeinden waarvan geel plastic laag was verwijderd en geen roest behandeling kregen. SCHOKKEND. Ik heb mijn naasten buren in kennis gesteld en hebben dit allemaal serieus genomen met maatregelingen. Als er niet snel APK voorstellen komen is de ellende niet te overzien.

  2. Eric Jan schreef:

    Helaas heeft niet iedereen net zoveel geld als de rijke mensen uit bergen.

    ik kan mij namelijk voorstellen dat er mensen zijn die het geld er nog niet voor hebben om de gasleiding te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.