fbpx
Nieuws

Zehnder schrapt J.E. StorkAir van gevel

De merknaam Zehnder-J.E.StorkAir verandert per 1 maart in Zehnder. Hiermee verdwijnt het vertrouwde J.E.StorkAir van de gevel van het ventilatiebedrijf.

 

De naamsverandering naar Zehnder valt samen met een strategische keuze om naast producten steeds meer totaalsystemen te gaan leveren. Het bedrijf, vooral bekend vanwege de ventilatieoplossingen, onder meer mechanische ventilatie en ventilatie-wtw, gaat zich meer richten op prestatiegerichte techniek, waarbij prestatie- en systeemgaranties worden afgegeven in de exploitatie. Producten van het bedrijf zijn bijvoorbeeld al volop te zien in installatieconcepten zoals Built4U.

 

kan weg was oud strook 1Het Zwitserse Zehnder, sinds 2002 eigenaar van J.E.StorkAir, maakt sinds 2012 al onderdeel uit van de bedrijfsnaam van het bedrijf uit Zwolle, waar 200 mensen werken. J.E. StorkAir startte in 1937 met de productie van ringventilatoren in Den Haag. Het bedrijf maakte vanaf de jaren ’60 een sterke groei door, vanwege de grootschalige nieuwbouw en de doorbraak van ventilatiesystemen in de (gestapelde) woningbouw. In 1998 kwam de handelsnaam J.E. StorkAir in handen van de Econosto Groep, toentertijd ook eigenaar van onder andere Agpo en Koninklijke Verhulst. In 2002 kocht de Zwitserse Zehnder Group het Zwolse bedrijf. Zehnder, dat van oorsprong frames voor motorfietsen maakte, is vooral bekend vanwege haar designradiatoren.

 

Meer lezen?

In het komend nummer van Installatie en Sanitair meer over de historie van het ventilatiebedrijf, en de visie op de toekomst van de installatiebranche. Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig proefabonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.