fbpx
Nieuws

Hoe ontwerp ik duurzame installaties, zowel in nieuwbouw als in renovaties? Welke financierings- en adviesmogelijkheden zijn er? Hoe maak ik de juiste keuze in systemen, waar moet ik rekening mee houden tijdens de aanleg? Over al deze onderwerpen rond duurzame installaties organiseert Eisma Bouwmedia een serie van vier webinars, in samenwerking met Vaillant.

Bij bijna elke renovatie, of het nu voor een particulier is of voor de zakelijke markt, is tegenwoordig ook sprake van verbetering van de energiehuishouding van het gebouw. De aanleg van hybride installaties (een combinatie van de gasketel met een warmtepomp, meestal uitgebreid met zonnecollectoren of een zonneboiler) ligt dan voor de hand. Maar hoe werken die combinaties optimaal? Waar moet met financiering, berekening en installatie van die hybride systemen worden rekening gehouden? Daarover gaan de eerste twee webinars, op 23 mei en 16 juni.

In nieuwbouw werpt de BENG-systematiek (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) haar schaduw vooruit: nieuwbouwhuizen worden steeds vaker niet meer op het gasnet aangesloten en moeten hun eigen energiehuishouding regelen. Een combinatie van warmtepompen op aardwarmte in combinatie met wtw-installaties en zonne-energie ligt dan voor de hand. Maar wat zijn precies de eisen, waar ligt de spelingsruimte? En welke keuzes zijn er te maken en hoe kies je tussen de verschillende systemen en waar moet je rekening mee houden bij de uitvoering van de installatie? Al deze onderwerpen zullen worden behandeld in de webinars op 22 september en 3 november.

De webinars worden georganiseerd, samengesteld en gepresenteerd door Eisma Bouwmedia en worden mede mogelijk gemaakt door Vaillant. Uiteraard is er in de webinars aandacht voor het zeer ruime assortiment aan warmtepompen en zonneboilers van deze producent en de mate waarin Vaillant architecten, bouwbedrijven en installateurs kan ondersteunen in het ontwerpen en uitvoeren van duurzame installaties voor renovatie en nieuwbouw.

Klik hier voor het aanmelden voor de serie of een afzonderlijk webinar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.