fbpx
Nieuws

Slimme autopiloot op Toon

Een van de populairste slimme thermostaten, Toon van Eneco, heeft een nieuwe feature. Vanaf vandaag werkt de thermopilot van Drebbl samen met de slimme thermostaat. De thermopilot leert mobiliteitspatronen en kan zo moeiteloos ervoor zorgen dat het huis bij thuiskomst altijd warm is. Energie besparen, maar niet inleveren op comfort.

“De thermostaat vanzelf uitzetten als niemand meer thuis is, is met de technologie van tegenwoordig een koud kunstje”, aldus Arjan Peddemors van Drebbl, “maar hem ook weer op tijd en vanzelf omhoog zetten om mensen weer warm te ontvangen, dat is andere koek.” De thermopilot van Drebbl begrijpt met een app automatisch het mobiliteitspatroon van elke bewoner en kan zo precies op tijd de thermostaat alvast omhoog zetten. De ontwikkelaars denken met de techniek een extra besparing van 6 en 7 % bovenop de slimme thermostaat te leveren.

Toon en de open API

Quby is met haar Toon-technologie marktleider in Nederland met meer dan 320.000 gebruikers. Via de open API van Toon, die sinds enkele weken beschikbaar is, wil Quby samenwerken met partners om zo meerwaarde voor gebruikers toe te voegen. Voor Toon-gebruikers streeft Quby continu naar het toevoegen van waardevolle oplossingen in en rondom het huis – met alle slimme, creatieve developers en partners buiten Quby gaat dit nog veel sneller

Over Drebbl

Drebbl uit Enschede is een onafhankelijk bedrijf dat groener leven gemakkelijker maakt met behulp van moderne ICT. Met het idee voor de thermopilot heeft de Drebbl eerder de IIR Smart Grid Innovation Award publieksprijs gewonnen. Drebbl is vernoemd naar de Nederlander Cornelis Jacobszoon Drebbel die in 1609 de thermostaat uitvond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.