fbpx
Nieuws

Slimme opvolger Easy op markt

De slimme thermostaat EasyControl van Nefit/Bosch is vanaf februari leverbaar voor de Nederlandse markt. De thermostaat biedt nog meer functionaliteiten dan de Nefit Easy, die sinds 2013 op de markt is. De modernere EasyControl wordt naast de Easy gevoerd. Wel verdwijnt de merknaam Nefit uit de huiskamer.

De nieuwe, wereldwijd uitgerolde slimme kamerthermostaat van het Bosch-concern is voorbereid op integratie met Smart Home-oplossingen. Met EasyControl kan de temperatuur in elk vertrek individueel worden ingesteld. Dankzij de Coming Home-functie weet EasyControl precies hoe laat de gebruiker thuis komt en stelt de verwarming hierop in. Dat voorkomt onnodig stoken en bespaart energie. De API en verschillende functies, zoals Coming Home, IFTTT en spraakbediening komen na introductie beschikbaar. De EasyControl werd in 2017 al op de ISH gepresenteerd. Nederlandse primeur is op de Bouwbeurs, die van 4 tot en met 8 februari 2019 gehouden wordt. De thermostaat draagt dezelfde huisstijl als de nieuwe ketels van Nefit/Bosch, en is dus in een witte en zwarte uitvoering, met een glazen afwerking, beschikbaar.

Ontworpen in Deventer

De EasyControl is net als de Easy bij Nefit in Deventer ontwikkeld. De nieuwe internationale thermostaat biedt op termijn mogelijkheden voor integratie met andere Bosch producten en dankzij een open standaard ook met vele andere smart home en IoT-applicaties. Zo heeft het product de mogelijkheid om afzonderlijke slimme radiatorkranen aan te sturen, zodat decentraal tot 19 verschillende vertrekken afzonderlijk kunnen worden aangestuurd. Ook spraakassistent Amazon Alexa of de automatiseringsapp IFTTT kunnen worden geïntegreerd. De SmartShower-functie zorgt voor extra energiebesparing bij het douchen.

Ook OpenTherm

EasyControl is compatibel met Nefit en Bosch gaswandketels van 2008 of later. Met de adapter kan de thermostaat ook worden aangesloten op alle andere verwarmingsinstallaties, inclusief oudere Nefit en Bosch toestellen, CV-toestellen van andere merken – OpenTherm en Aan/Uit – en stadsverwarming. In de toekomst kan de thermostaat ook als afstandsbediening worden gebruikt voor warmtepompen en zal ook aansturing van vloerverwarming per vertrek ook mogelijk zijn.

2 reacties op “Slimme opvolger Easy op markt

 1. Eolffers schreef:

  De zogenaamd smart thermostaten is in aanschaf veel te duur en helpen niets bij het verminderen van stook kosten want heeft voor nut dat je voor dat je thuis komst je ketel aan zet als je met een goede thermostaat van honywell goed insteld dan kan je zelfde berijken

  • Frank schreef:

   Beste Eolffers,

   Honeywell is al sinds 2013 marktleider met dit systeem, vraag gestuurd stoken per vertrek, dit levert zeker een besparing van energiekosten op op het moment dat de klant nu nog weersafhankelijk stookt (de ketel wordt in dit geval aangestuurd dmv de buitentemperatuur en het verschil tussen de aanvoer- en de retourtemperatuur, delta-T), in dit geval kan de klant dus zelf bepalen welke temperatuur gewenst is in elke afzonderlijke ruimte zonder dat de ketel zijn cv water tempreratuur contstant op peil houdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.