fbpx
Nieuws
Slimme schil maakt woning levensloopbestendig

Bouwbedrijf Van Wijnen en zorgverzekeraar De Friesland hebben een slimme schil bedacht die woningen toekomstbestendig en energiezuinig maakt.

 

Fijn Wonen

Het woonzorgconcept ‘Fijn Wonen’ is bij wijze van test toegepast op een rijtjeswoning in Gorredijk. De directeuren van beide organisaties hebben inmiddels al een nacht in het huis doorgebracht. De woning is in een week tijd uitgerust met een extra buitenmuur met daarin diverse slimme technieken en een zorgunit van 3 bij 4 meter vol domotica in de achtertuin. 

 

Kast voor installaties

Direct naast de voordeur van de woning staat nu een kast met daarin de cv-installatie en airconditioning. Deze kast kan van buiten geopend worden, dus er hoeft niemand thuis te zijn als de installateur langs komt. Camera’s bij de voordeur laten zien wie er langs is geweest. De unit zelf heeft beweginssensoren en via een tablet kunnen onder andere de lampen en de gordijnen bediend worden. De Friesland Zorgverzekeraar is inmiddels in gesprek met de mogelijk toekomstige bewoners van het slimme rijtjeshuis. 

 

Foto: Van Wijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.