fbpx
Nieuws

Smartphone onmisbaar gereedschap

Materialen bestellen, een inregeltooltje, een calculatie maken. De smartphone is een steeds belangrijker gereedschap geworden. Veel installateurs maken wel gebruik van een of meerdere smartphone-apps. En we zijn er Europees koploper mee.

Nederlandse installateurs lopen voorop in het zakelijk gebruik van die apps, zo blijkt uit internationaal onderzoek. 62 procent van de Nederlandse professionals in installatieland gebruikt een of meerdere apps om zijn vak uit te oefenen. Ter vergelijking: in Frankrijk is dat maar 19 procent. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komen met 55 procent nog enigszins in de buurt. USP Marketing Consultancy onderzocht het gebruik van smartphone apps in Europa.

Installateurs gebruiken vooral apps van fabrikanten, waarin bijvoorbeeld technische specificaties of montage-instructies staan weergegeven. In Nederland worden ook de apps van groothandelaren opvallend vaak genoemd. Samen met Duitsland vormt de beschikbaarheid en het bestellen van materialen een belangrijk reden voor het gebruik van een app. Veel fabrikanten en groothandelaren stappen af van de vuisdikke catalogi. Productinformatie is steeds vaker online te vinden.

1 reactie op “Smartphone onmisbaar gereedschap

  1. Suzanne schreef:

    Er is zelfs een gratis app voor het beheren en onderhouden van Noodverlichting, mastercheck.

    Apps zijn nu eenmaal de toekomst, geen papier en onnodig veel overtypen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.