fbpx
Nieuws

Sneller cv-water bijvullen

Flamco komt met een nieuwe inlaat-vulcombinatie voor verwarming- en tapwatertoestellen. De appendage combineert een snelle bijvulmogelijkheid met de bescherming tegen overdruk van heet water.

De Prescor IC Fill heeft een telescopisch verstelbaar huis met rvs tussendeel, waardoor het een praktisch appendage is geworden. Flamco becijfert dat het bijvullen van een cv-installatie normaliter negen handelingen vergt. Met de Prescor IC Fill wordt het bijvullen volgens Flamco kinderlijk eenvoudig: open de afsluiter van de cv-installatie en draai de afsluiter dicht zodra de cv-installatie op juiste druk is. Het voorkomt dus ook dat lucht zich bij kan mengen, iets wat bij een traditionele vulkraan kan gebeuren. Lucht in de installatie betekent meer kans op vervuiling.

Verstelbaar huis

Het huis van de Prescor IC Fill heeft een verstelbare hart-op-hartafstand. Hierdoor kan de inlaat-vulcombinatie, zonder dat een adapter nodig is, toegepast worden bij alle toestellen voor warmtapwaterbereiding- en -opslag met een hartafstand van 65,0 tot 71,6 mm tussen de koudwaterleiding en de cv-retourleiding.

Verminderde warmte-overdracht

Het telescopisch deel van het huis is niet van messing, maar van rvs. Dit materiaal heeft een lage warmtegeleidingscoëfficiënt en geleidt tot 8 keer minder goed warmte dan messing. Daarmee is er minder warmte-overdracht tussen de cv en de koudwaterleiding. Mede hierdoor is de Prescor IC Fill gecertificeerd volgens het KIWA-kwaliteitskeurmerk.

De Prescor IC Fill inlaat-vulcombinatie is geschikt voor toepassing in alle drink- en warmtapwaterinstallaties, overal waar volgens Waterwerkblad 4.4 B een inlaatcombinatie (afsluiter, EA keerklep en ontlastklep) geplaatst moet worden. De Prescor IC Fill heeft een maximale temperatuur van 95 °C en een maximale toegestane werkdruk van 10 bar (8 bar ingesteld).

3 reacties op “Sneller cv-water bijvullen

 1. Engelaar schreef:

  Weet je wat nog veel handiger is?
  De vul-inlaat-overdruk combinatie/klep in de ketel inbouwen.
  Alles is daar al aanwezig.
  Misschien iets voor een fabrikant?

 2. Herman schreef:

  Advies voor Flamco: maak een opname met een thermische camera van deze aangesloten inlaatcombinatie waarbij cv aanvoer 80° is. Welke temperatuur krijgt de koudwaterleiding dan? Als deze kleiner blijft dan 20° dan is de installateur overtuigd.
  Is de temperatuur groter dan 20° dan creëer je een legionella kwekerij in de koudwaterleiding.

  • Marcus schreef:

   De inlaat vul combinatie zit in de retour leiding van de CV. 80 graden retour temperatuur lijkt mij nogal hoog.

   Dan zit de inlaat vul combinatie aan de koudwater kant dus wordt de kleine hoeveelheid verhit in de ketel waardoor legionella niet overleeft.

   De kans op vervuiling in de koudwater leiding is zeer klein en vergelijkbaar met een random inlaat combinatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.