fbpx
Nieuws

Evohome nu ook voor warmtepomp

De zoneregeling Evohome van Honeywell Home heeft nieuwe features. De techniek is vanaf vandaag ook geschikt voor warmtepomp-installaties, waarbij nu tot 12 zones kan worden verwarmd of gekoeld.

De techniek van Honeywell was er al voor woonhuisinstallaties die met een cv-ketel aangestuurd worden. Evohome kan decentraal en draadloos radiatoren of vloerverwarmingsgroepen aansturen en monitoren. Hiervoor bestaat er een breed aanbod aan radiatorknoppen, ventielen en groepenregelingen voor vloerverwarming. Gebruikers kunnen via een app alle zones in hun huis beheren en aansturen. Nieuw is nu de universele toepassing: Evohome is er voor ketels, stadsverwarming, (pellet)kachels en warmtepompen. Evohome bestaat ook in een single zone-variant, waarbij het in feite een slimme verwarmingsthermostaat is. De vernieuwde Evohome ligt nu bij de groothandel.

Meer zones, ook koeling

Warmtepompinstallaties stoken op een lagere temperatuur stoken dan de cv-ketel, dus moet de aansturing nog nauwkeuriger plaatsvinden. Het aantal aan te sturen zones is uitgebreid van 6 naar 12, en de mogelijkheid tot koelen is toegevoegd. Concreet betekent dit dat een woning via de vloer of via lage temperatuurradiatoren met ventilatoren van niet-condenserende comfortkoeling kan worden voorzien. De warmtepomp vult dan de verwarmingsbuffer van de installatie met koud water, dat via het verwarmingscircuit verspreid wordt. Op de koelingsfeature gaat via dezelfde decentrale zoneregeling.

Efficiënte modus cv-ketel

Een andere nieuwe slimmigheid is de ‘advanced load scaling’, zoals Honeywell het noemt. Dit is een regeling die op basis van de behoefte per zone de meest efficiënte modus van de cv-ketel opzoekt. Concreet betekent dit dat de sensoren voelen wat de opwarmtijd en het warmteverlies is in een ruimte, en op basis daarvan de ketel in een zo laag mogelijke modulatie warmte laten toevoegen. Dit bespaart energie en onnodig hoge aanvoertemperaturen.  Ook is de weersafhankelijke regeling verbeterd. De comfortstand, ook wel de warme winterboost genoemd, kan bijvoorbeeld automatisch de vooringestelde temperatuur met een halve graad verhogen, wanneer het buiten kouder blijkt te zijn.

Lees hier de blogs van Yvian Jenniskens over uitdagingen met regeltechniek

27 reacties op “Evohome nu ook voor warmtepomp

 1. Jur schreef:

  Eindelijk , dat werd tijd.
  Daar ga ik heel veel klanten blij mee maken.

 2. Wim Schutten schreef:

  betekent dit dat bestaande klanten moeten updaten? of zelfs een nieuwe controller moeten kopen?

  • Arnold schreef:

   De evohome versie met WiFi (vanaf 2015) is geschikt voor deze update. Software update op een bestaande online evohome kan je nu al op verzoek ontvangen. Wil je de huidige ketelsturing vervangen voor het aansturen warmtepomp en evt. koelbedrijf? Stuur dan ook een mailtje met jouw plannen en wensen naar de evohome infolijn op: cvspecialist@resideo.com

 3. Guido schreef:

  Op welke manieren kan Evohome met de warmtepomp warmte- en koelbedrijf communiceren?
  Is er een overzicht van merken warmtepompen waarmee Evohome kan communiceren?

  • Arnold Bakker schreef:

   Jazeker Guido, goede vraag van je.
   In basis kon en kan evohome een voorgeregelde warmtepomp volgen in koelbedrijf (Nefit-Bosch, Vaillant, Atag en Alpha Innotec). Nu kan evohome ook andere merken zelf omschakelen naar koelbedrijf. Ook de circuitpomp kan op basis van vraag uit de zones worden ingeschakeld.
   Aan de afgifte kant kan evohome verdelers, zonekleppen en ventilator-ondersteunde radiatoren eenvoudig draadloos aangesturen of uitgezonderen van koelbedrijf.
   Mail je gewenste warmtepomp-toepassing naar cvspecialist@resideo.com en we sturen je het bijpassend aansluitschema toe

 4. A.Bassano schreef:

  hallo, Kan mij hiermee iemand helpen?

  ik heb 3 jaar geleden een Evohome systeem met 10 Radiator thermostaten en de BDR91 ketelmodule die mijn Nefit Proline HRC30 aanstuurt, zelf geïnstalleerd.
  Ik ben tot nu toe heel erg tevreden mee.
  Nu heb Ik een Fujitsu Aurea 5 R32 Add On warmtepomp laten installeren die geleverd wordt met een ANNA Thermostaat. Met deze Anna werkt het Systeem wel maar Met het Evohome Zonenregeling en de BDR91 niet.
  Ik heb ook met de nieuwe BDR91T ketelmodule geprobeerd maar dat werkt ook NIET!
  Kunt U mij aub. vertellen hoe ik mijn Evohome systeem met de warmtepomp moet aansluiten zo dat alles werkt?
  Ik heb alles zelf 3 jaar geleden geïnstalleerd en de Installateur van de warmtepomp en ook Fujitsu weten niet hoe het moet!!
  A.U.B. laat mij toch niet in de kou staan en helpt mij zo snel mogelijk.
  Alvast bedankt
  Mvg.
  A.Bassano

  • Richard schreef:

   Hallo,

   Hebt u uiteindelijk alles werkende gekregen?
   Ik ben Evohome gebruiker, en ik ben van plan om ook een Fujitsu Aurea aan te schaffen.

   Met vriendelijke groet,

   Richard

  • Sertac Sen schreef:

   Goedemiddag,

   Heeft u dit inmiddels kunnen oplossen. Ik zit er namelijk ook aan te denken een Aurea 5 aan te afschaffen en te koppelen aan mijn evohome

   • Henrik schreef:

    Ik was in contact met Warmland, en die zei ook dat de Atlantic Aurea niet met de Evohome werkt. Als ik evohome nog wil gebruiken moet ik naar een andere warmtepomp kijken, bijvoorbeeld de Elga, die nu 9 maanden levertijd heeft.

  • Bert schreef:

   Beste Bassano,

   Mijn Atlantic Aurea Hybrid Add On is eindelijk geleverd en wil het aansturen met mijn Evohome waar ik zeer tevreden over ben. Nu heb ik contact gehad met de cv specialist@resideo.com en hebben mij dit op mijn vraag geantwoord. Heb jij het goed werkend gekregen en zo ja wil je dit met mij delen? Ik overweeg om anders de Atlantic Aurea Hybrid Add On terug te brengen. Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet.

   MVG,
   Bert

   Beste,
   Ik heb eindelijk mijn Atlantic Aurea Hybride add on ontvangen en wil deze gaan installeren en aansturen met mijn Honeywell Evohome.
   Bij aankoop van de Atlantic Aurea Hybride add on is verteld dat deze aan te sturen is met de Evohome, vandaar de aankoop.
   Nu kan ik nergens een aansluitschema vinden hoe de Evohome (Honeywell opentherm rf-module r8810a1018) aan te sluiten aan de Controlbox.
   Heeft u hier een aansluitschema van? Kunt u mij hierbij helpen? Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

   Beste Bert,
   Hier is geen aansluitschema van, de hybride regeling is niet geschikt voor Evohome: äleen als naregeling van toepassing.
   De hybride aansturing is door de voorregeling van Plugwise dichtgetimmerd. Evohome kan alleen als naregeling worden toegepast.
   De Anna thermostaat wordt dan gebruikt voor de woonkamer en de Evohome als naregeling.

 5. Richard schreef:

  Hallo,

  Is er al bekend of, en indien ja, hoe ik een Fujitsu Aurea Hybrid kan aansturen met Evohome?

  Met vriendelijke groet,

  Richard

 6. Matthias schreef:

  Iemand nog uit weten te zoeken of EvoHome met de Atlantic Aurea 5 samenwerkt??

 7. Jan Willem schreef:

  Beste mensen, Ik ben ook erg geïnteresseerd in een antwoord op de vraag hoe Atlantic Aurea 5 gekoppeld kan worden aan de ecohome?
  Dank!,
  Jan Willem

 8. Koen schreef:

  Hallo ,

  Werkt Evohome ook met de spaarpomp van Inventum?

 9. gert schreef:

  BIj ons werkt Eveohome / 5 zones – 10 radiatoren met de Daiking Intergas Hybride unit. Diende wel de RF unit te vervangen om 1 x per uur max te schakelen.

  • Anton Pronk schreef:

   Hoi Gert
   Ik heb sinds kort hetzelfde systeem. Merk dat de kachel blijft ‘branden’ ook als de temperatuur ruim is behaald. Zou dat met de RF Unit te maken kunnen hebben?
   Met vriendelijke groet Anton Pronk

  • Michael schreef:

   Hallo Gert,

   Wij zijn ook van plan onze Daikin/Intergas Hybride te voorzien van het Evohome systeem. Kan je mij vertellen welke draadloze module jij er nu voor gebruikt? Is dat de OpenTherm/modulerende module (R8810A1018) of de schakelende/aan-uit CV-ketel module (BDR91T1004). Ik ging er eerst van uit dat het de eerste moest zijn, maar als ik je goed begrijp gebruik jij nu de tweede.

   Alvast bedankt voor je antwoord!

   Met vriendelijke groeten,

   Michael

  • Henk schreef:

   Goedendag Gert, ik ben ook benieuwd naar jou oplossing.
   Ik heb een Daikin installatie
   Binnen-unit EHYHBX08AV3
   Intergas HR-Ketel NHYKOMB33
   Bediening EKRUCBL1
   Buiten-unit EVLQ08CV3

   Evohome (softwareversie 02.00.19.33, laatste versie)
   10 zones met HR92 radiatorkranen en 1 zone BDR91A/thermische motor (vloerverwarming)
   De Daikin heeft de installateur aangesloten op m’n Openterm module R8810

   De R8810 knippert 3X 0,1 rood, en dat betekend dat er geen communicatie is met het verwarmingstoestel.
   Kennelijk staat de Daikin nu te stoken op de aanvoerwatertemperatuur (AWT), dat is niet gunstig want nu staat hij ook rond te pompen als er geen warmtevraag is!

   Met welke RF module stuur jij je Daikin aan Gert? Werkt dit met de Openterm?
   Ik ben benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers van Daikin Intergas Hybride in combinatie met Evohome, ook naar de koelmogelijkheden in deze combinatie.
   Groet,
   Henk

 10. Henk schreef:

  Van de Daikin service desk kreeg ik dit bericht:

  “Daikin is niet compatibel met opentherm thermostaten, alleen aan/uit systemen welke 230V bestendig zijn. Daikin Nederland voert zelf geen installatie-, reparatie- en/of onderhoudswerkzaamheden uit en wij hebben helaas alleen een technische helpdesk voor installateurs. Helaas moet ik u dan ook met uw vragen doorverwijzen naar uw installateur. Komt de installateur er niet uit kan hij contact opnemen met de technische helpdesk voor advies.”

  Wordt vervolgd….

 11. Auke schreef:

  Hallo Henk,

  Sinds 3 dagen ben ik eigenaar van een Daikin Altherma 3 all electric. Ik combineer deze met EVO Home systeem. Ik had dit EVO home systeem ook al in combinatie met de cv ketel, toen via Open Therm dmv de R8810. Voor communicatie met de Daikin heb ik de BDR91T moeten aanschaffen. Nu communiceert ie wel. Het is alleen nog zoeken naar de juiste instellingen om alle zones (7 in totaal) op de juiste temperatuur te krijgen. Het gekke is dat de woonkamer (2 convectorputten met HR91 knop) niet aanslaat terwijl er wel warmtevraag is.

  • Maikel schreef:

   Dag Auke,

   Ik heb heb ook een Daikin Altherma 3 all electric. En ben er achter gekomen dat de firmware in samen werking met de BRD91T juist moet zijn.

   Heb je de juiste firmware op je EVO home?
   Evohome (softwareversie 02.00.19.33, laatste versie)

   Volg deze stappen om de firmware versie te controleren van het evohome bedieningspaneel:

   1. Druk een maal op de “Menu” knop.
   2. Houd de “Instellingen “ knop ingedrukt totdat het “System Informatie” scherm verschijnt.

   De versie nummers van de Applicatie en WiFi software komen nu in beeld

   Misschien dat het zaken verbeterd op je EVO home.
   Als je firmware ouder is zou ik sowieso bellen met Risideo 020-7033500 en een firmware update aanvragen.

   Ik zit vandaag te wachten op de update.

 12. Danny schreef:

  Beste,

  Ik heb een Viessmann vitocal 200 warmtepomp. NU zou ik graag de wifi evohome hierop willen aanlsuiten. Ik kan alleen nergens vinden of mijn Viessmann ondersteund wordt. Welke artikelen ik nodig heb is ook niet helemaal duidelijk.
  Kan iemand mij vertellen of ik deze gewoon zo standaard aan kan sluiten? Ik wil 8 verschillende zones bedienen. Op dit moment heb ik een scherm hangen wat bij de warmte pomp zit ik weet alleen niet of dit nu aan/uit is of opentherm.

  Ik hoor graag of iemand kan helpen.

 13. Remko schreef:

  Goedendag,

  sinds 2017 maak ik gebruik van Evohome in combinatie met een Atag i36 ketel.
  Gisteren heb ik een Atag Energion warmtepomp gekregen.
  Op dit moment werkt het nog niet lekker.
  Is het nodig een update te doen van de Evohome?

  Alvast bedankt

 14. Remko schreef:

  Hoi,

  ik maak sinds 2017 tevreden gebruik van Evohome in combinatie met een Atag i36 ketel.
  Sinds gisteren is daar een Atag warmtepomp bij gekomen.
  Dit werkt nog niet zoals gewenst.
  Ben ik een update van mijn Evohome systeem nodig voor de communicatie met de WP?

  alvast bedankt,

 15. Robert schreef:

  Goedemiddag,
  Mijn CV ketel is inmiddels 11 jaar oud en daarom sta ik op het punt een intergas-Daikin hybride warmtepomp te bestellen. Ik gebruik het evohome systeem en kreeg de suggestie dat, om dat te laten werken, ik een 100 liter buffervat nodig heb.
  Nu ik al deze berichten lees, twijfel of de combinatie evohome -intergas/daikin wel gaat werken.
  Heeft iemand daar een idee over?
  Alvast dank voor je reactie.
  Groet, Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.