fbpx
Nieuws

Evohome nu ook voor warmtepomp

De zoneregeling Evohome van Honeywell Home heeft nieuwe features. De techniek is vanaf vandaag ook geschikt voor warmtepomp-installaties, waarbij nu tot 12 zones kan worden verwarmd of gekoeld.

De techniek van Honeywell was er al voor woonhuisinstallaties die met een cv-ketel aangestuurd worden. Evohome kan decentraal en draadloos radiatoren of vloerverwarmingsgroepen aansturen en monitoren. Hiervoor bestaat er een breed aanbod aan radiatorknoppen, ventielen en groepenregelingen voor vloerverwarming. Gebruikers kunnen via een app alle zones in hun huis beheren en aansturen. Nieuw is nu de universele toepassing: Evohome is er voor ketels, stadsverwarming, (pellet)kachels en warmtepompen. Evohome bestaat ook in een single zone-variant, waarbij het in feite een slimme verwarmingsthermostaat is. De vernieuwde Evohome ligt nu bij de groothandel.

Meer zones, ook koeling

Warmtepompinstallaties stoken op een lagere temperatuur stoken dan de cv-ketel, dus moet de aansturing nog nauwkeuriger plaatsvinden. Het aantal aan te sturen zones is uitgebreid van 6 naar 12, en de mogelijkheid tot koelen is toegevoegd. Concreet betekent dit dat een woning via de vloer of via lage temperatuurradiatoren met ventilatoren van niet-condenserende comfortkoeling kan worden voorzien. De warmtepomp vult dan de verwarmingsbuffer van de installatie met koud water, dat via het verwarmingscircuit verspreid wordt. Op de koelingsfeature gaat via dezelfde decentrale zoneregeling.

Efficiënte modus cv-ketel

Een andere nieuwe slimmigheid is de ‘advanced load scaling’, zoals Honeywell het noemt. Dit is een regeling die op basis van de behoefte per zone de meest efficiënte modus van de cv-ketel opzoekt. Concreet betekent dit dat de sensoren voelen wat de opwarmtijd en het warmteverlies is in een ruimte, en op basis daarvan de ketel in een zo laag mogelijke modulatie warmte laten toevoegen. Dit bespaart energie en onnodig hoge aanvoertemperaturen.  Ook is de weersafhankelijke regeling verbeterd. De comfortstand, ook wel de warme winterboost genoemd, kan bijvoorbeeld automatisch de vooringestelde temperatuur met een halve graad verhogen, wanneer het buiten kouder blijkt te zijn.

Lees hier de blogs van Yvian Jenniskens over uitdagingen met regeltechniek

11 reacties op “Evohome nu ook voor warmtepomp

 1. Jur schreef:

  Eindelijk , dat werd tijd.
  Daar ga ik heel veel klanten blij mee maken.

 2. Wim Schutten schreef:

  betekent dit dat bestaande klanten moeten updaten? of zelfs een nieuwe controller moeten kopen?

  • Arnold schreef:

   De evohome versie met WiFi (vanaf 2015) is geschikt voor deze update. Software update op een bestaande online evohome kan je nu al op verzoek ontvangen. Wil je de huidige ketelsturing vervangen voor het aansturen warmtepomp en evt. koelbedrijf? Stuur dan ook een mailtje met jouw plannen en wensen naar de evohome infolijn op: cvspecialist@resideo.com

 3. Guido schreef:

  Op welke manieren kan Evohome met de warmtepomp warmte- en koelbedrijf communiceren?
  Is er een overzicht van merken warmtepompen waarmee Evohome kan communiceren?

  • Arnold Bakker schreef:

   Jazeker Guido, goede vraag van je.
   In basis kon en kan evohome een voorgeregelde warmtepomp volgen in koelbedrijf (Nefit-Bosch, Vaillant, Atag en Alpha Innotec). Nu kan evohome ook andere merken zelf omschakelen naar koelbedrijf. Ook de circuitpomp kan op basis van vraag uit de zones worden ingeschakeld.
   Aan de afgifte kant kan evohome verdelers, zonekleppen en ventilator-ondersteunde radiatoren eenvoudig draadloos aangesturen of uitgezonderen van koelbedrijf.
   Mail je gewenste warmtepomp-toepassing naar cvspecialist@resideo.com en we sturen je het bijpassend aansluitschema toe

 4. A.Bassano schreef:

  hallo, Kan mij hiermee iemand helpen?

  ik heb 3 jaar geleden een Evohome systeem met 10 Radiator thermostaten en de BDR91 ketelmodule die mijn Nefit Proline HRC30 aanstuurt, zelf geïnstalleerd.
  Ik ben tot nu toe heel erg tevreden mee.
  Nu heb Ik een Fujitsu Aurea 5 R32 Add On warmtepomp laten installeren die geleverd wordt met een ANNA Thermostaat. Met deze Anna werkt het Systeem wel maar Met het Evohome Zonenregeling en de BDR91 niet.
  Ik heb ook met de nieuwe BDR91T ketelmodule geprobeerd maar dat werkt ook NIET!
  Kunt U mij aub. vertellen hoe ik mijn Evohome systeem met de warmtepomp moet aansluiten zo dat alles werkt?
  Ik heb alles zelf 3 jaar geleden geïnstalleerd en de Installateur van de warmtepomp en ook Fujitsu weten niet hoe het moet!!
  A.U.B. laat mij toch niet in de kou staan en helpt mij zo snel mogelijk.
  Alvast bedankt
  Mvg.
  A.Bassano

  • Richard schreef:

   Hallo,

   Hebt u uiteindelijk alles werkende gekregen?
   Ik ben Evohome gebruiker, en ik ben van plan om ook een Fujitsu Aurea aan te schaffen.

   Met vriendelijke groet,

   Richard

  • Sertac Sen schreef:

   Goedemiddag,

   Heeft u dit inmiddels kunnen oplossen. Ik zit er namelijk ook aan te denken een Aurea 5 aan te afschaffen en te koppelen aan mijn evohome

   • Henrik schreef:

    Ik was in contact met Warmland, en die zei ook dat de Atlantic Aurea niet met de Evohome werkt. Als ik evohome nog wil gebruiken moet ik naar een andere warmtepomp kijken, bijvoorbeeld de Elga, die nu 9 maanden levertijd heeft.

 5. Richard schreef:

  Hallo,

  Is er al bekend of, en indien ja, hoe ik een Fujitsu Aurea Hybrid kan aansturen met Evohome?

  Met vriendelijke groet,

  Richard

 6. Matthias schreef:

  Iemand nog uit weten te zoeken of EvoHome met de Atlantic Aurea 5 samenwerkt??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.