fbpx
Nieuws

Evohome nu ook voor warmtepomp

De zoneregeling Evohome van Honeywell Home heeft nieuwe features. De techniek is vanaf vandaag ook geschikt voor warmtepomp-installaties, waarbij nu tot 12 zones kan worden verwarmd of gekoeld.

De techniek van Honeywell was er al voor woonhuisinstallaties die met een cv-ketel aangestuurd worden. Evohome kan decentraal en draadloos radiatoren of vloerverwarmingsgroepen aansturen en monitoren. Hiervoor bestaat er een breed aanbod aan radiatorknoppen, ventielen en groepenregelingen voor vloerverwarming. Gebruikers kunnen via een app alle zones in hun huis beheren en aansturen. Nieuw is nu de universele toepassing: Evohome is er voor ketels, stadsverwarming, (pellet)kachels en warmtepompen. Evohome bestaat ook in een single zone-variant, waarbij het in feite een slimme verwarmingsthermostaat is. De vernieuwde Evohome ligt nu bij de groothandel.

Meer zones, ook koeling

Warmtepompinstallaties stoken op een lagere temperatuur stoken dan de cv-ketel, dus moet de aansturing nog nauwkeuriger plaatsvinden. Het aantal aan te sturen zones is uitgebreid van 6 naar 12, en de mogelijkheid tot koelen is toegevoegd. Concreet betekent dit dat een woning via de vloer of via lage temperatuurradiatoren met ventilatoren van niet-condenserende comfortkoeling kan worden voorzien. De warmtepomp vult dan de verwarmingsbuffer van de installatie met koud water, dat via het verwarmingscircuit verspreid wordt. Op de koelingsfeature gaat via dezelfde decentrale zoneregeling.

Efficiënte modus cv-ketel

Een andere nieuwe slimmigheid is de ‘advanced load scaling’, zoals Honeywell het noemt. Dit is een regeling die op basis van de behoefte per zone de meest efficiënte modus van de cv-ketel opzoekt. Concreet betekent dit dat de sensoren voelen wat de opwarmtijd en het warmteverlies is in een ruimte, en op basis daarvan de ketel in een zo laag mogelijke modulatie warmte laten toevoegen. Dit bespaart energie en onnodig hoge aanvoertemperaturen.  Ook is de weersafhankelijke regeling verbeterd. De comfortstand, ook wel de warme winterboost genoemd, kan bijvoorbeeld automatisch de vooringestelde temperatuur met een halve graad verhogen, wanneer het buiten kouder blijkt te zijn.

Lees hier de blogs van Yvian Jenniskens over uitdagingen met regeltechniek

3 reacties op “Evohome nu ook voor warmtepomp

 1. Jur schreef:

  Eindelijk , dat werd tijd.
  Daar ga ik heel veel klanten blij mee maken.

 2. Wim Schutten schreef:

  betekent dit dat bestaande klanten moeten updaten? of zelfs een nieuwe controller moeten kopen?

  • Arnold schreef:

   De evohome versie met WiFi (vanaf 2015) is geschikt voor deze update. Software update op een bestaande online evohome kan je nu al op verzoek ontvangen. Wil je de huidige ketelsturing vervangen voor het aansturen warmtepomp en evt. koelbedrijf? Stuur dan ook een mailtje met jouw plannen en wensen naar de evohome infolijn op: cvspecialist@resideo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.