fbpx
Nieuws

Datahack treft installateur

Een datahack bij een ICT-bedrijf zorgt voor problemen bij de Koninklijke Damstra Installatiegroep. De installateur met vestigingen in Driezum, Leeuwarden en Groningen kan sinds afgelopen weekend niet meer bij haar bedrijfsgegevens, zo meldt het bedrijf op haar website.

De pijn zit bij de ICT-dienstverlener, die uit voorzorg alles op slot heeft gegooid. Hierdoor kunnen monteurs niet meer bij hun planningen. De installateur hoopt dat klanten die een afspraak hebben, zelf contact opnemen met het installatiebedrijf.

Het bedrijf biedt op haar website bij voorbaat zijn excuses aan. “Als u de komende week een afspraak met ons heeft staan, kan het dus voorkomen dat wij dat niet meer weten. Als u dit op tijd leest, vragen wij u dringend om ons op de bekende nummers te bellen en de afspraak opnieuw door te geven. Jammer dat dit kan gebeuren. Onze dienstverlener werkt er natuurlijk hard aan om ons weer in de lucht te krijgen. Het is niet anders.”

Directeur Peter Meijlis hoopt snel weer in de lucht te zijn, zo zegt hij bij streekomroep RTV NOF Oost Friesland. “Wanneer alles digitaal is, ben je op zo’n moment kwetsbaar.”

1 reactie op “Datahack treft installateur

  1. Jos Kraus schreef:

    Geachte heer Meijlis,
    Heeft u één keer per jaar een audit gehouden bij uw ICT bedrijf om te bezien of zij hun beveiliging “up to date” hadden. Bij kritische toeleveranciers eist de ISO 9001 dat. En uw ICT is kritisch want uw bedrijf staat stil zonder deze firma. U ziet dat kwaliteitssystemen tijd en geld kosten, maar in dit soort situaties verdient u het terug.
    Daarnaast vraag ik met af of u een simpel “what-if´ spelletje gedaan heeft met uw IT medewerkers. Wat gebeurt als internet wegvalt, wat gebeurt als de cloud wegvalt, wat gebeurt als ons systeem gehackt wordt en ga zo maar door. Het kost een vrijdagmiddag samen nadenken en lachen, maar bespaart ook veel ellende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.