fbpx
Nieuws

Softwarebedrijven gaan samenwerken

Kraan, Admicom en Brickz halen met Nedvest en Jan van Nieuwamerongen investeerders aan boord om hun groeiplannen te versnellen. De drie softwarebedrijven blijven separate organisaties, ieder met hun eigen identiteit, producten en leiding, maar zullen hun ruime kennis en ervaring voortaan delen. Samen bedienen de drie bedrijven de complete bouwnijverheid.

De voordelen

Jan van Nieuwamerongen verwacht veel voordelen voor de klant door de samenwerking. “De drie softwarebedrijven zijn volop aan het innoveren. Apps, portalen, BIM, online, ketenintegratie en de Cloud zijn daar goede voorbeelden van. De bouw investeert daar enorm in en is op zoek naar een hogere efficiëntie. Door de samenwerking zal onze voorsprong alleen maar groeien.”

Binnen de bouw wordt nog altijd gebruik gemaakt van losse calculatieprogramma’s en algemene boekhoudpakketten, die vervolgens ook worden gekoppeld aan apps van derde partijen. Dat leidt tot inefficiëntie, dubbel werk, meerdere helpdesks en storingen. Precies om die reden kiezen vooral de laatste tijd steeds meer bedrijven in de bouw voor compleet geïntegreerde ERP-software, zoals ontwikkeld door Kraan, Admicom en Brickz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.