fbpx
Nieuws

Technische groothandel Solar gaat het distributiecentrum in Alkmaar vernieuwen en uitbreiden. Het distributiecentrum in Duiven sluit de deuren.

Met de uitbreiding in Alkmaar verhoogt Solar Nederland daar de warehousecapaciteit van 27.000 m2 naar 35.000 m2. Er worden extra kantoorruimtes gecreëerd en het buitenterrein voor opslag naast de nieuwbouw wordt verruimd naar 11.300 m2.

Automatisering

Solar zet straks in op verregaande automatisering door het geautomatiseerde opslag- en orderpicksysteem (Autostore Element Logic), uit te breiden naar 65.000 bakken. Ook implementeert Solar Nederland diverse geautomatiseerde systemen van Kardex voor kabelopslag.

Voor Solar Nederland betekent de uitbreiding dat haar vestiging in Duiven gaat sluiten en de werkzaamheden naar Alkmaar worden verplaatst – een ingreep die volgens Solar niet alleen kosten, maar ook het milieu zal sparen.

Op dit moment werken 600 medewerkers in verschillende disciplines voor Solar in Nederland. Op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum in Alkmaar zijn dit ruim 300 medewerkers; de andere helft werkt verspreid over het land in een van de 15 Service Centers (met balieverkoop), Kennis Centers en verkoopkantoren. Wat de sluiting in Duiven betekent voor de mensen die daar werken, is niet duidelijk. Solar was telefonisch niet beschikbaar voor commentaar.

Oplevering eind van het jaar

De uitbreiding van het distributiecentrum in Alkmaar wordt gerealiseerd samen met De Geus Bouw, Elektropartners en Duteco, partners uit de regio, en Fire Stop Holland. De geplande oplevering is eind 2023.

Solar heeft 3.000 medewerkers in dienst in 5 landen. Solar maakt deel uit van de Deense Solar A/S Group, met een omzet van 1,86 miljard euro.

1 reactie op “Solar Duiven sluit, Solar Alkmaar breidt uit

  1. Jan schreef:

    Logistiek gezien, en dan bedoel ik transport bewegingen in Nederland, een vreemde keus, om juist voor een uithoek van Nederland te kiezen. Eerst alle materialen vanaf leveranciers helemaal naar Alkmaar, om vervolgens weer een groot gedeelte retour door Nederland naar de klant te transporten.
    Hoeveel extra vrachtwagen kilometers levert dit op? Veel, heel veel? En dat in deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.