fbpx
Nieuws

Sonepar koopt Duitse tak groothandel Solar

Sonepar koopt Duitse tak groothandel Solar

Een grote groothandel-overname bij de oosterburen. De Duitse vestigingen van de Deense groothandel Solar worden verkocht aan Sonepar.

 

 

Dit maakt het in Denemarken beursgenoteerde moederbedrijf Solar A/S vandaag bekend. Sonepar, het Franse moederbedrijf van onder meer Technische Unie, is naar verwachting eind april, na toestemming van mededingingsautoriteiten, eigenaar van de 27 vestigingen van de Duitse groothandelsketen in installatiematerialen. Solar A/S heeft onder haar dochter Solar Nederland ook 15 vestigingen in Nederland. Hierover wordt in de aankondiging niet gesproken.

 

Verliesgevend

De Duitse tak van de Deense groothandel vertegenwoordigt een omzet van 125 miljoen euro. Het afgelopen jaar leed het bedrijf 6,7 miljoen euro verlies, zo meldt het beursgenoteerde Deense moederbedrijf. Volgens CEO Anders Wilhjelm past de verkoop in de strategie van Solar A/S om enkel op een winstgevende manier te groeien. “Verkoop is de beste oplossing.” Volgens de topman heeft Sonepar een goede prijs geboden, blijven de 362 voltijd banen behouden en zijn klanten van de groothandel verzekerd van continuïteit. 

 

1 reactie op “Sonepar koopt Duitse tak groothandel Solar

  1. Hans schreef:

    Volgens CEO Anders Wilhjelm past de verkoop in de strategie van Solar A/S om enkel op een winstgevende manier te groeien. ” – See more at: http://www.installatie.nl/nieuws/id1683-sonepar-koopt-duitse-tak-groothandel-solar.html#sthash.1SWhKbZV.dpuf
    Verstandige CEO, maar dan worden er meer landen zenuwachtig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.