fbpx
Nieuws

SPIE koopt IMI Aero-Dynamiek

Technisch dienstverlener SPIE heeft IMI Aero-Dynamiek overgenomen. IMI Aero-Dynamiek is een bedrijf met locaties in Nederland en België, dat door meten, valideren en optimaliseren van klimaatinstallaties bijdraagt aan de verduurzaming van gebouwen, vooral in de industrie en gezondheidszorg.

IMI Aero-Dynamiek is nu een servicebedrijf dat valt onder IMI Hydronic Engineering, het bedrijf dat via TA, Heimeier en Pneumatex onder meer ook producten maakt om installaties efficiënt te laten functioneren.

Industrie

De overname van Aero-Dynamiek is een aanvulling op het huidige aanbod van SPIE en onderstreept de groeiambitie, schrijft het Franse concern. Met deze acquisitie wil SPIE haar positie in deze diensten en specifiek voor de gezondheidszorg, bio-lifescience-, voedingsmiddelen- en halfgeleiderindustrie verder versterken. IMI Aero-Dynamiek wordt ondergebracht bij Worksphere, de divisie die is ontstaan na de overname van Strukton Worksphere vorig jaar.

Grootste dienstverlener

De 65 werknemers van Aero-Dynamiek komen terecht bij SPIE. Aero-Dynamiek genereerde een omzet van ongeveer €6 miljoen in 2022. Bij de Nederlandse vestiging van SPIE werken 6000 mensen vanuit 41 vestigingen. SPIE is de grootste technische dienstverlener van Nederland. Het Franse moederbedrijf is wereldwijd actief.

Lieve Declercq, algemeen directeur van SPIE Nederland: ″Onze toegevoegde waarde voor klanten blijft groeien. We halen graag nieuwe kennis en kunde in huis om onze klanten van A tot Z te blijven faciliteren. De succesvolle integratie met Worksphere heeft geleid tot een sterke positionering in de gebouwgebonden omgeving. Daar gaan we nu een volgende stap in maken met het toevoegen van de specifieke expertise van Aero-Dynamiek .”

Lennaert de Bokx, managing director van Aero-Dynamiek: ″Als dienstverlener passen wij goed in een organisatie als SPIE. Onze diensten sluiten perfect op elkaar aan en de cultuur en ambities van SPIE passen bij die van ons. We worden nu onderdeel van een bedrijf waar onze core business nog beter tot zijn recht komt en aangevuld kan worden met meerdere diensten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.