fbpx
Nieuws

Storingscodezoeker voor cv-ketels

Groothandel Wasco heeft een nieuwe online Storingscodezoeker, waarmee monteurs snel storingscodes van verschillende types cv-ketel kunnen herleiden.

Daarmee kunnen installatiebedrijven sneller weten wat er aan de hand is met een cv-ketel en gerichter storingen oplossen en de werkdag indelen.

De klant kan in de online tool Storingscodezoeker merk en type ketel doorgeven samen met de storingscode die hij ziet. Vervolgens kan de installateur in de opzoeken wat het probleem is inclusief de oplossing. Wanneer er onderdelen voor nodig die de monteur niet bij de hand heeft, kunnen ze snel worden besteld, worden klaargelegd of worden bezorgd. Er staan duizenden codes in de database met zo’n 60.000 bijbehorende onderdelen uit het assortiment van Wasco. Codes, oplossingen en onderdelen voor warmtepompen zullen later worden toegevoegd. Eerst worden gegevens van alle merken cv-ketels aangevuld.

Ook warmtepompen

De Storingcodezoeker is een aanvulling op Onderdelenzoeker, die Wasco al online heeft. In die onderdelenzoeker zijn zowel onderdelen voor ketels en warmtepompen opgenomen. Op een later moment gaat de groothandel ook warmtepompen toevoegen aan de Storingscodezoeker.

Wasco is niet de eerste groothandel met een applicatie voor storingscode. Ook Technische Unie heeft een app waarin installateurs de herkomst van storingen aan cv-ketels kunnen herleiden.

1 reactie op “Storingscodezoeker voor cv-ketels

  1. Marco schreef:

    Nou nog eens een keer een universele aansluiting om ketels uit te kunnen lezen en parameters aan te kunnen passen. Ipv dat ik voor elk type ketel een aparte service tool nodig heb waar je je blauw aan betaald. Gewoon een usb poort ofzo waar je een wifi dongle insteekt ofzo en dan met een app die betaalbaar is de zaak uitlezen en aanpassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.