fbpx
Nieuws

Strijd om beste technicus

Op 11 en 12 mei strijden zeven studenten van verschillende mbo-scholen strijden om de titel ‘beste sanitaire- en verwarmingstechnicus’. Nog eens zes andere studenten strijden om de titel ‘beste elektrotechnicus gebouwen’. De wedstrijden vormen de nationale finale van Skills Heroes vakwedstrijden. De finales vinden plaats bij InstallatieWerk te Den Bosch.

Organisator van de kampioenschapen is WorldSkills Netherlands. De vakwedstrijden zijn voor de technische installatiebranche, vertegenwoordigd door opleidings- en ontwikkelingsfonds Otib, een stimulans voor excellentie in vakmanschap.

Leerervaring

Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor de studenten dat zij een bijzondere leerervaring krijgen die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en persoonlijke vorming. Mogelijk zet dat zich nog voort tijdens het WK voor beroepen, dat in oktober in Abu Dhabi gehouden gaat worden. De winnaar van de finale sanitaire- en verwarmingstechnicus maakt kans zich hiervoor te selecteren.

Excelleren

De Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om excellentie in vakmanschap te bevorderen. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW om talentontwikkeling, excellentie en skills in het mbo te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.