fbpx
Nieuws

Derdejaars studenten van de opleiding Middenkader Engineering Installatietechniek van het Tech College Amersfoort hebben voor het Leger des Heils in Utrecht een herontwerp gemaakt van de installaties.

Veel slaapkamers

Het pension van het Leger des Heils in Utrecht bestaat uit drie verdiepingen en is voorzien van veel slaapkamers, meestal met een aangrenzende badkamer. De klimaatinstallaties zijn gemaakt met behulp van luchtverwarming en een cv-systeem met radiatoren. In de technische ruimte van het gebouw staat een cascade-opstelling van centrale verwarmingsketels en een ketel voor de warmwaterbereiding met een voorraadvat van 500 liter.

Energiebesparing

De studenten hebben in opdracht van de aannemer een 3D-ontwerp gemaakt met de software Stabicad for Revit. Met het ontwerp moest een energiebesparing worden gerealiseerd. Het is een herontwerp van alle voorkomende installaties zoals sanitair, riolering, verwarming en luchtbehandeling voor de klimaatinstallaties. Van het 3D-model van de installaties hebben de studenten ook een calculatie gemaakt en een planning van alle werkzaamheden.

Walkthrough

Het totaalontwerp voorziet in een virtuele presentatie van de installaties zoals deze werkelijk in het gebouw geplaatst zullen worden. Doordat het ontwerp op deze manier vooraf wordt gemaakt, zullen de faalkosten tijdens de werkelijke bouw gereduceerd kunnen worden. De oplevering aan de opdrachtgever van het project wordt gedaan met behulp van een “walkthrough” (zie de video hieronder). Dit is een virtuele wandeling door het gebouw waarbij alle installaties duidelijk zichtbaar zijn. Deze week leggen de studenten een examen af over het 3D-project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.