fbpx
Nieuws

Nieuwe modulaire koudwatermachine

Samsung introduceert op de VSK een nieuwe compacte, energiezuinige en modulair op te bouwen warmtepomp/koudwatermachine: de DVM Inverter Warmtepomp Chiller.
Met het verbod op R22 sinds 1 januari 2015 is de vraag naar koudwater-machines die voldoen aan de Europese F-gassen regelgeving enorm toegenomen.  De DVM Inverter Warmtepomp Chiller combineert de voordelen van een traditionele luchtgekoelde chiller met de vapor injectie en inverter capaciteitsregel technologie van een VRF systeem. Hierdoor ontstaat een energiezuinig systeem met een hoog rendement en zeer hoge deellast-rendementen.

SEER 5,7

Het systeem is compact en modulair op te bouwen. Een separate koeltoren en machineruimte zijn overbodig. In vergelijking met een conventioneel watergekoeld systeem kan hiermee flink op ruimte bespaard worden. Door het significant verlagen van de hoeveelheid koudemiddel voldoet de chiller aan alle huidige en toekomstige EU- regelgeving op dit gebied.  De chiller heeft een SEER- waarde van 5,7. Deze waarde wordt bereikt door toepassing van de BLDC inverter scroll compressor. Hiermee wordt ook in deelbelasting een SEER waarde van 5,7 bereikt. De compressor is voorzien van verzadigde-damp en vloeistof Injection Technology waarmee meer dan 82% van de verwarmingscapaciteit bij -20 °C gewaarborgd wordt. De chiller levert volgens Samsung een besparing op de jaarlijkse energiekosten van 36 tot 50% in vergelijking met conventionele systemen.

Installatie en onderhoud

De Samsung DVM Chiller is verkrijgbaar in modules van 42, 56 en 65 kW. Een configuratie van modules is mogelijk tot een maximum van 1.040 kW. Deze modulaire opbouw, met eenheden van maximaal 65 kW vereenvoudigen transport, installatie en onderhoud. Voor installatie is geen kraan nodig, een vrachtlift en heftruck volstaan. Bovendien blijft in geval van een storing van een van de modules de continuïteit van het systeem altijd gewaarborgd.

Breed werkingsgebied

In vergelijking met traditionele koudwatermachines is het werkingsgebied van de warmtepomp chiller zeer breed, zowel in de buitenluchtcondities als in de aanvoerwatertemperaturen. In koelmodus kan de warmtepomp chiller bij buitentemperaturen tussen de -15°C en 48°C een aanvoerwatertemperatuur tussen de -10°C en 25°C leveren. Bij temperaturen onder de 5 graden is dit glycol gevuld om bevriezing te voorkomen. In warmtepomp modus functioneert het systeem bij buitentemperaturen tussen de -25°C en 43°C en kunnen wateraanvoertemperaturen tussen de 25°C en 55°C gerealiseerd worden.

De DVM Chiller wordt geïntroduceerd op het Samsung Innovatieplein op de VSK 2016, Hal 11 standnummer F011-F020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.