fbpx
Nieuws

Subsidie voor samen aardgasvrij maken

Er komt een nieuw soort subsidie voor het aardgasvrij maken van woningen: Meerjarige Missiegedreven Innovatie Prorgramma’s (MMIP). Om aanspraak te maken op de subsidie moeten minimaal vier ondernemingen binnen een consortium samenwerken aan aardgasvrij woningen. De subsidie is open vanaf 15 april t/m 10 september 2019.

Er zijn twee programma’s waarbinnen subsidie kan worden aangevraagd. Voor de versnelling van energierenovaties in de gebouwde omgeving is 7,2 miljoen euro beschikbaar. Voor duurzame warmte en koude in de gebouwde omgeving gaat het om een bedrag van 10,4 miljoen euro.

Vooraanmelding

Om aan de tender te kunnen meedoen, moeten aanvragers eerst een vooraanmelding doen. Dit kan tot en met 15 april 17.00 uur. RVO.nl beoordeelt een aanvraag en voorziet deze van advies voor verdere uitwerking. Deze fase is essentieel en verplicht om de definitieve aanvraag te mogen doen.

Informatieavond

Op 8 maart is er een informatiebijeenkomst over de MMIP. Hier wordt praktische informatie gegeven over de subsidie. Op deze avond kan ook het projectidee getoetst worden in een gesprek. RVO.nl en de TKI Urban Energy helpt bij de vorming van een geschikt consortium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.