fbpx
Nieuws
Subsidie voor verduurzamen huurwoningen

Verhuurders van huurwoningen kunnen vanaf 1 juli 2014 subsidie aanvragen voor het nemen energiebesparende maatregelen.

 

 

Er is €400 miljoen subsidie beschikbaar om huurwoningen energiezuiniger te maken. Het is een van de afspraken die werden gemaakt in het Energieakkoord. Klik hier voor de regeling. De aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die deze regeling namens minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) zal uitvoeren.

 

Verbeteren energielabel 

De huurwoningen moeten ten minste drie energielabelstappen worden verbeterd en uitkomen op energielabel B voor woningcorporaties en label C voor overige verhuurders. Hoe meer labelstappen er worden gemaakt, hoe hoger het subsidiebedrag zal zijn tot een maximum van €4500 per woning en €7,5 miljoen per verhuurder.

 

Energiebespaarfonds 

In het najaar van 2014 start ook een revolverend energiebespaarfonds beschikbaar voor de gehele huursector (zowel sociale als vrije sector huurwoningen). Dit fonds is een onderdeel uit het Woonakkoord dat in februari 2013 werd gesloten en later werd opgenomen in het Energieakkoord. Voor de particuliere sector bestaat er al een dergelijk leenstelsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.